Komt Alfa Romeo met een exclusieve limited edition supercar?

Dat gaan we samen ontdekken op 30 augustus in het Alfa Romeo museum in Arese

Wat we weten? Dat we op 30 augustus verwacht worden in Milaan om iets geheel nieuws te ontdekken. Wat we mogen verwachten? Wél, onze bronnen vertellen ons dat het zou gaan om een gelimiteerde supercar die mogelijks de naam Alfa Romeo 6C of Alfa 33 meekrijgt.

Deze supercar kent als technische basis het neefje uit de Maserati-stal, de MC20 Cielo die zowel de aandrijflijn als het platform zal lenen en zal dienstdoen als een waar eerbetoon aan de prestigieuze geschiedenis van supersportieve Alfa Romeo’s, beginnende van de Alfa Romeo Tipo 33 tot de Alfa Romeo 8C en misschien ook wel een klein beetje de Alfa Romeo 4C, die we hier al eens konden testen.

‘Il coraggio di sognare’

De nog niet bij naam gekende Alfa krijgt als basis de uit de De MC20 Cielo centraal achterin gemonteerde Nettuno-biturbo-V6 dat zo’n 630 pk op de achterwielen overbrengt. We voelen de driftsessies al komen. En met een slogan als ‘Il coraggio di sognare’, vrij vertaald ‘de moed om te dromen‘ kunnen wij er alleen nog maar van dromen…. en dat nog zo’n dikke dertig nachtjes.

You May Also Like

Nieuwe Audi RS3 komt met driftmodus (video)

Een heerlijke driftkikker Audi heeft zonet de spes van zijn nieuwe RS3 bekend gemaakt. ...

Dit is de nieuwe Range Rover

De vijfde generatie van de luxueuze terreinwagen wordt in 2022 gelanceerd Als er nog een ...