Komt Alfa Romeo met een exclusieve limited edition supercar?

Dat gaan we samen ontdekken op 30 augustus in het Alfa Romeo museum in Arese

Wat we weten? Dat we op 30 augustus verwacht worden in Milaan om iets geheel nieuws te ontdekken. Wat we mogen verwachten? Wél, onze bronnen vertellen ons dat het zou gaan om een gelimiteerde supercar die mogelijks de naam Alfa Romeo 6C of Alfa 33 meekrijgt.

Deze supercar kent als technische basis het neefje uit de Maserati-stal, de MC20 Cielo die zowel de aandrijflijn als het platform zal lenen en zal dienstdoen als een waar eerbetoon aan de prestigieuze geschiedenis van supersportieve Alfa Romeo’s, beginnende van de Alfa Romeo Tipo 33 tot de Alfa Romeo 8C en misschien ook wel een klein beetje de Alfa Romeo 4C, die we hier al eens konden testen.

‘Il coraggio di sognare’

De nog niet bij naam gekende Alfa krijgt als basis de uit de De MC20 Cielo centraal achterin gemonteerde Nettuno-biturbo-V6 dat zo’n 630 pk op de achterwielen overbrengt. We voelen de driftsessies al komen. En met een slogan als ‘Il coraggio di sognare’, vrij vertaald ‘de moed om te dromen‘ kunnen wij er alleen nog maar van dromen…. en dat nog zo’n dikke dertig nachtjes.

You May Also Like

Met deze Ford F-150 Raptor knal je als een held door de woestijn

Een logisch vervolg… De Ford F-150 geldt al jaren als één van de best ...

MenStyle Road Test: BMW X6 M50i

“The Beast” ‘Belle & The Beast’? Laat duidelijk zijn dat de meningen over het ...

MenStyle Road Test: BMW M4 Competition (video POV)

In afwachting van een uitgebreide test met de nieuwe M3… Hebben we voor jullie al ...