Duurder dan deze Ferrari wordt het nooit

51,7 miljoen dollar 

Het is gebeurd. Daar waar experten er eigenlijk al geen twijfel over lieten verstaan en er dus enkel nog een gefortuneerde bereidwillige bieder nodig was, is deze deze Ferrari 250 GTO afgehamerd op meer dan 50 miljoen dollar, 51,7 om precies te zijn en aan de huidige wisselkoers goed voor zo’n 47,26 miljoen euro.

Wie de uiteindelijke eigenaar is geworden en of hij aan de tegenwoordig iets betere eurokoers nog een extra zaakje heeft gedaan, weten we niet maar deze 250 GTO met chassisnummer 3765 staat nu wel te pronken in zijn garage als duurste Ferrari ever.

Deze rode knapperd is als enige ooit ingezet door Scuderia Ferrari zelf en heeft onderhuids een vierliter V12 van 390 pk die in 1962 de 1.000 km van de Nürburgring won. Of hij ook de duurste auto ooit is? Neen, zo was er in 2022 nog een Mercedes 300 SLR Coupé Uhlenhaut uit 1955. Die ging voor maar liefst 135 miljoen euro onder de hamer. Wel prijkt deze 250 GTO op de tweede plaats, net voor, jawel, een andere 250 GTO die in 2018 maar liefst 45,19 miljoen euro opbracht.

Foto’s: ©2023 Courtesy of RM Sotheby’s

You May Also Like

Deze Nike’s in Gulf-kleuren zijn het hebbedingetje voor racefanaten

Toch geen officiële collab… Jammer dat Porsche, Gulf en Nike er samen niet zijn ...

Porsche Taycan zet wereldrecord driften voor elektrische wagens neer

We zitten precies in driftmodus… Nadat gisteren de heren van BMW ons even kwamen ...

BMW M8 Competition vliegt in 7 min 32 seconden over Ring (video)

Niet de Antwerpse Ring, wel de Nürburgring… 7:32,79 over de Nordschleife, mooie prestatie als ...