Frederique Constant onthult nieuwe limited edition van zijn Highlife Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Opnieuw een pareltje in het 35-jarig bestaan van het merk

Het jaar 2023 zal de annalen ingaan van Frederique Constant. Voor zijn 35-jarig bestaan, maar ook om de 15 jaar van zijn tourbillon Manufacture te vieren, onthult het huis uit Genève een nieuwe zeer beperkte serie van de collectie Highlife: de Tourbillon Calendrier Perpétuel. Op een blauwe wijzerplaat in een 18-karaats roségouden kast (35 stuks) profiteren deze twee eeuwenoude complicaties van de moderniteit van de Highlife-collectie, met zijn geïntegreerde en verwisselbare armband. Een creatie die het beste van traditie en innovatie combineert en de voortdurende vooruitgang aangeeft van een merk die zich inzet voor uitmuntendheid op het gebied van horloges.

De Highlife-collectie werd in 1999 ontworpen en heeft een stempel gedrukt op de geschiedenis van Frederique Constant. In 2020 stond het horloge weer in de schijnwerpers. Met zijn eigentijdse kast, zijn afwisselend gesatineerde en gepolijste afwerking en vooral zijn geïntegreerde, verwisselbare band heeft het zowel jongere generaties als gevestigde verzamelaars voor zich gewonnen. Bij aankoop van een Highlife wordt standaard minimaal één extra band meegeleverd.

Vandaag bereikt de Highlife-collectie een nieuw hoogtepunt. In een nieuwe Manufacture-versie combineert deze zeer gelimiteerde serie van 35 stuks twee uitstekende complicaties: de Tourbillon en de Calendrier Perpétuel, beide in een 18-karaats roségouden kast van slechts 41 mm, een diameter die puristen niet willen overschrijden. Met een meegeleverde verwisselbare leren en rubberen band kunnen dragers hun look zonder gereedschap en in enkele seconden veranderen van klassiek naar sportief.

Afleesbaarheid staat centraal

De compositie van de wijzerplaat is zeer nauw bestudeerd. Op de posities 12-3-9 staan de dag, de datum en de maand, allemaal aangeduid met een wijzer. De wijzer op 12 uur is dubbel: naast de maand is het schrikkeljaar ook gemarkeerd van 1 tot 3, waarbij het vierde jaar gemarkeerd is met een “L” voor “Leap Year”, Engels voor schrikkeljaar.

Op 6 uur is de compositie afgewerkt met de tourbillon. De opening heeft een ontwerp gekregen dat typisch is voor het huis, met een gleuf aan de bovenkant om aan te sluiten bij de geometrie van de eeuwigdurende kalender. De wijde opening onthult het kostbare echappement, waarvoor in 1801 patent werd aangevraagd. Aan het uiteinde bevindt zich de secondewijzer, die over het balanswiel, de blauwe schroeven en het met goud afgewerkte plaatje met het individuele serienummer van elk uurwerk vliegt.

Highlife Touch

Deze zeer bestudeerde compositie, waarvan de voorbeeldige complicaties alleen geëvenaard worden door de moderniteit van hun plaatsing, wordt weergegeven op de wijzerplaat die kenmerkend is voor de Highlife-collectie, gegraveerd met een wereldbol en zijn meridianen en parallellen. De uurmarkeringen hangen aan de wijzerplaat, aan de minutenring bevestigd met hun basis. Elk deel van de wijzerplaat heeft zijn eigen afwerking (gesatineerd, zonovergoten) om de leesbaarheid te optimaliseren. In dezelfde geest zijn de uren- en minutenwijzers – die bij de kleur van de kast passen – gevuld met lichtgevend materiaal zodat ze in alle lichtomstandigheden kunnen worden afgelezen.

Liefhebbers van fijn Zwitsers mechaniek zullen de saffieren achterkant van de kast waarderen. Deze onthult de intimiteit van het kaliber Manufacture FC-975. Het is versierd met parelafwerkingen en cirkelvormige Côtes de Genève, biedt 38 uur looptijd en is gegarandeerd waterbestendig tot 3 ATM.

De jeugd als troef, de toekomst als horizon

Frederique Constant is met zijn 35 jaar een jong huis met nagenoeg onbeperkte mogelijkheden. Naast de belangrijkste collecties, waarvan het doel blijft om horloges te bieden die met zorg zijn gemaakt en betaalbaar zijn, heeft het huis geleidelijk zijn series uitgebreid met meer elitaire stukken voor veeleisende verzamelaars. De tourbillon en Quantième Perpétuel zijn ongetwijfeld een van hun meest gewaardeerde complicaties. Het huis Frederique Constant richt zich op de toekomst, met als doel steeds verfijndere horloges aan te bieden, met een steeds delicater uiterlijk en steeds vernieuwde en verbeterde afwerkingen.

Oh ja, de kostprijs? 44.995 euro.

You May Also Like

Geen MIA’s, wel de cover van Vogue voor Angèle

Point made… Hoe ze in België omgaan met wereldsterren? Vraag dat aan Angèle. Alle ...

Hier is aflevering 2 van BOSS 9 (video)

En wie zien we daar terug?  Als onze BOSS 9 finalisten het GGPoker Team ...

MenStyle On Tour: LEV-Days Citröen in Parijs

Welle weeral weg… Een tripje naar Parijs? Dat laten we niet te snel liggen. ...