Lekker Belgisch

Wie heeft er al eens gehoord van ArtSound? Zij zijn onderdeel van het uit Ronse afkomstige House of Music. Met meer dan 25 jaar ervaring in de audio-sector streeft ArtSound ernaar een uitstekende geluidskwaliteit te combineren met gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid. Het bedrijf heeft niet alleen een sterke aanwezigheid in het professionele circuit, het biedt ook eenvoudige en efficiënte audio-oplossingen aan de residentiële markt. Het productassortiment bestaat vandaag uit versterkers, radio’s, hoofdtelefoons, speakers – opbouw, inbouw en draagbaar – en multiroom toepassingen, zoals deze lekker vintage ogende DAB+-radio. En waarom wij hier nog extra fan zijn van ArtSound: omdat zij gewoon 100% Belgisch en een tikkeltje rebels zijn.

Vandaag droppen ze hun nieuw vlaggenschip in hun vloot aan headphones, dat wij dan ook heel graag eens uittesten, de nieuwe BRAINWAVE09-hoofdtelefoon. Een headphone die je, naar eigen zeggen, laat schuilen in je eigen muzikale cocon dankzij de active én environmental noise cancelling-technologie.

Deze hoofdtelefoon combineert alle kennis en technologie die het bedrijf in huis heeft. Het eerste wat ons opvalt is het draagcomfort. Deze lichte hoofdtelefoon voel je amper op je hoofd in tegenstelling tot de echt wel zuivere klank en/of, met een setje van Charlotte De Witte of Amber Broos door de perfect aansluitende oorkussens, diepe bassen.

Ook de active én environmental noise cancelling-technologie doet zijn werk. Geluiden van buitenaf worden netjes onderdrukt. Ideaal op momenten je jezelf wilt ontspannen op iets luidere plaatsen. Wij testten hem bijvoorbeeld op het vliegtuig op weg naar een heerlijk perstripje en jawel, met onze ogen toe hebben wij bijna de stewardessen gemist die ons onze krant, drank en eten kwamen bezorgen.

Het verbinden via Bluetooth gaat erg makkelijk en snel. De BRAINWAVE09 over-ear koptelefoon biedt een geavanceerde Bluetooth Multipoint-functie, waarmee je moeiteloos kunt schakelen tussen twee gekoppelde apparaten. Of je nu geniet van muziek op je smartphone en dan naadloos wilt overschakelen naar een videoconferentie op je laptop, deze koptelefoon maakt het mogelijk zonder gedoe met koppelen.

Over snel gesproken, dankzij een snellaadtechnologie laad je de hoofdtelefoon in 10 minuten op voor een volgende 10u luisterplezier. Volgetankt gaat dit vlaggenschip zelfs 50 (!!!) uur mee. Let wel, zonder de optie Active Noise Cancelling op. Activeer je deze stand, gaat de batterij zo’n 45 uur mee, genoeg om een keer of twee de wereld rond te vliegen.

De kostprijs? 149 euro! En dat maakt ons vrolijk wetende dat high end concurrenten voor quasi dezelfde geluidskwaliteit vaak makkelijk drie tot vier keer deze prijs vragen. Benieuwd naar deze headphone, hem zelf bestellen of als cadeautje voor iemand onder de kerstboom leggen? Dat kan HIER.

 

You May Also Like

Dit waren de heetste mokkels op Rock Werchter

Letterlijk en figuurlijk een broeiend warme editie… De laatste 30.000 kampeerders zijn deze ochtend ...

Met deze V12 ben jij de Max Verstappen van de barista’s

Koffietje?  Sinds zijn ontstaan is de wereld van de F1 gevormd door steeds veranderende ...

Jacob & Co lanceert met Billionaire Card ultraluxe Visa-kaart

Of je deze ook kan betalen met een Visa-kaart?  Billionaire deed een beroep op ...