MenStyle On Tour: MSC Yacht Club Trip met cruiseship MSC Seaview

Een tourtje Marseille, Genua, Barcelona…

We hebben al minder leuke telefoontjes gekregen in ons leven. Nadat we onlangs een persbericht lazen van onze vrienden van MSC Cruises over hun Yacht Club-formule en we dit ook zorgvuldig deelden, vroegen de sympathieke rekels ons of we het zelf eens wilden ervaren. Vier dagen bootje varen tussen Marseille en Barcelona met een tussenstopje in Genua op de MSC Seaview, een 323 meter lang en 41 meter breed cruiseschip van de laatste generatie dat in 2018 in Genua werd gedoopt en te water gelaten door niemand minder dan haar ‘meter’ Sophia Loren. Het schip heeft een capaciteit van 5.119 gasten die bediend worden door zo’n 1.413 medewerkers.

Het concept van onze formule, de Yacht Club? Een ongeëvenaarde cruise-ervaring in volledige sereniteit, extra exclusiviteit en privacy in een wereld vol keuze. Zo lag onze kajuit in het geprivatiseerde en exclusieve gedeelte van het schip met key-card toegang. Het biedt stijlvolle privéfaciliteiten, weelderige accommodaties met tal van speciale voorzieningen, zoals een panoramische lounge, high-end restaurant, elegant zwembad en een afgeschermd zonnedek. Verder mochten we profiteren van een waaier aan privileges en gepersonaliseerde service. Deze extra’s zijn 24u/24 beschikbaar en zijn ontworpen om tegemoet te komen aan specifieke behoeften en voorkeuren, waardoor een naadloze luxe reiservaring op zee wordt gegarandeerd.

De MSC Yacht Club biedt ook een groot aantal speciale vrijetijds- en entertainmentmogelijkheden, zodat gasten kunnen genieten van de exclusiviteit van een geraffineerde privéclub terwijl ze ook toegang hebben tot de talloze recreatie- en entertainmentopties die op het hele schip beschikbaar zijn. Bovendien hebben MSC Yacht Club gasten standaard WIFI (geen overbodige luxe met woekerprijzen mobiele data in internationale wateren) en een Premium Extra Drankenpakket inbegrepen, van de beste whisky- of vodka merken tot champagne.

Het begon al bij het inchecken in de haven van Marseille. Yacht Club gasten hebben een aparte ingang en worden verwelkomd met een glaasje… of twee kan ook, champagne. De bagage wordt netjes tot op de kamer gebracht door een butler waarop je de ganse periode 24u op 24 beroep op kan doen. Onze butler? Een sympathieke Braziliaan met de naam Ricardo.

Het doel van deze sympathieke en steeds uit de naad werkende kerel? Snel de persoonlijke voorkeuren van elke gast kennen en bieden service op maat van het hoogste niveau om ervoor te zorgen dat alle gasten zich verwend en ontspannen voelen. Van schoenen poetsen tot roomservice om 3 uur ’s nachts, geen verzoek is te klein. Of we het getest hebben? Toen we de laatste avond om twee uur ’s nachts nog (net) niet genoeg geconsumeerd hadden en nog een flesje champagne wilden in de ondertussen al gesloten bar, kwam de fortuinlijke man aangewandeld met een fris flesje in een gekoelde ijsemmer. Een ander voorbeeld? Het ontbijt gemist? Geen probleem, Ricardo komt je een ontbijt op de kamer brengen inclusief een Vlaamse krant. Klant is koning? Vergeet het… klant is Keizer!

En hoe hij het weet, niemand weet het, maar Ricardo kende onze plannen beter dan wijzelf. Hallo Jens, hoe was je trip in Genua? Hallo Jens, zo dadelijk een Balinese massage, geniet ervan! Hoe was de Latin Night? Leuk gebowld? Goed gegeten in ‘The Butcher’s Cut’? De man wist werkelijk alles en je hebt nog maar de deur van je kajuit achter je dichtgetrokken en de kamer is opnieuw gestofzuigd, de wc-rolletjes vervangen,… en ga zo maar door.

Wat we kunnen vertellen over de MSC Seaview? Dat het een drijvende stad is. Meer dan 20 bars, een discotheek, een theaterzaal, een casino, verschillende themarestaurants, verschillende zwembaden, een grote fitnesszaal, een heuse F1-simulator, een Thermal Suite, Aurea Spa inclusief sauna, jacuzzi’s, Turkse stoombaden, schoonheidsbehandelingen en een shopping gedeelte met exclusieve boetieks en/of juweliers.

DAG 1 Marseille 

Onze dag in Marseille begon op de Top Sail Lounge, de ideale locatie om rustig te ontspannen, met een panoramisch uitzicht in het privé zwembad, whirlpool, zonneterras en bar terwijl we genoten van een scala aan gastronomische hapjes, heerlijke drankjes en high tea service.

Nadat het schip het ruime sop koos, gingen ook wij op verkenning in een doolhof van decks. Zo konden we al eens snuffelen aan de vele bars, resto’s en entertainment die we de komende dagen zouden kunnen ontdekken. Na een tour en een verkwikkende douche gingen we eten in het restaurant van de Yacht Club waar we à la carte konden kiezen uit allerhande mediterraanse gerechten die minstens 15/20 zouden scoren in de Gault&Millau. De dag eindigden we op de zwoele Latin Night en een dansje en een laatste drankje of drie in The Garage Club.

DAG 2 Genua

Nadat we, en we moeten eerlijk zijn, niet zo fris zijn opgestaan en het ontbijt dat Ricardo ons op de kamer bracht hadden genuttigd, werd het tijd voor een excursie in onze ligplaats, het Italiaanse Genua. Een tour doorheen de stad met als apotheose een pesto-tasting, inclusief een wijntje. Ook daarvoor zijn ze bij MSC Cruises goed gekend. Elke plaats waar aangemeerd wordt zijn er verschillende excursies, voor jong en oud, actief of minder actief, gepland waarvoor je je kan opgeven. Of het nu in een Europese stad of exotische Caraïbische bestemming is.

Na wat kuieren in de stad werd het tijd om terug aan boord te gaan en te gaan genieten van een ontspannen sauna en jacuzzi. Daarna ging het, hoe kan het ook anders, naar de bar om een drankje. Na een verkwikkende douche ging het opnieuw naar het restaurant van de Yacht Club om nadien, na een balletje te werpen op één van de twee bowlingbanen aan boord van de MSC Seaview opnieuw te eindigen in het centrale deel van het schip waar een heuse White Party aan de gang was. Die sloot af tegen middernacht waardoor we noodgedwongen opnieuw een laatste drankje, het kunnen er ook vier of vijf geweest zijn, hebben genuttigd in The Garage Club.

DAG 3 Op zee

We ontwaken op volle Middellandse Zee waar we koers zetten richting eindbestemming Barcelona. Een dagje genieten van alles wat aan boord beschikbaar is dus. Na een rustig momentje aan het zwembad en een interview met MSC Country Manager Frank Van den Steen, kozen we voor een lunch in de Teppanyaki tent waar de show werd gestolen door de kok die je gerechten voor je neus met de nodige acrobatische trucjes op je bord tovert.

Na de lunch gingen we, naast opnieuw wat apéro’s voor een klein shop-momentje om nadien ons aan te melden in de Spa voor een Balinese massage, 60 minuten pure relaxatie. Ontspannen zetten we ons nadien aan tafel van ‘The Butcher’s Cut’, waar we de lekkerste en malste stukken vlees voorgeschoteld kreeg. Leuk detail… toen ondergetekende zijn tomaat katapulteerde op zijn netjes wit gestreken hemd (speciaal bovengehaald voor de Gala Night later die avond), was de ober er als de kippen bij om met een speciale spray de vlekken vakkundig te verwijderen. Ook dat is MSC Yacht Club Style. Ongeschonden konden we later gaan shinen op de Gala Night en, jawel, een laatste drankje in The Garage Club alvorens de laatste keer het lekker liggend bed in de erg luxueuze kajuit op te zoeken.

DAG 4 Barcelona

7 uur… de wekker ging iets te vroeg maar voor acht uur is het vertrekken uit de kajuit, zelfs voor Yacht Club Members. Toch konden we ook vandaag nog tot onze definitieve ontscheping, rond het middaguur, genieten van alles aan boord.

Terugdenkend aan vier dagen cruisen is ons één ding opgevallen, wie denkt dat cruisen voor rijke oudjes is, vergeet het. Het kan aan de 400 Spaanse MUA’s die een conferentie volgden gelegen hebben aan boord van de MSC Seaview maar het was over het algemeen een opvallend jong publiek. Wij hebben alvast de smaak te pakken en zien ons in de toekomst zeker nog meer van dit soort reisjes maken. Afsluiten doen we met een bedankje aan de sympathieke kerels van MSC voor deze uitnodiging en het uitermate leuke gezelschap dat ons vergezelde tijdens deze trip.

Wil je zelf deze manier van reizen eens beleven? Of ondergedompeld worden in de luxe die de MSC Yacht Club herbergt? Klik dan HIER of bekijk de Brochure!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jens Aerts (@jens_aerts)

Foto’s:
– MenStyle
– MSC Cruises

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW X5 M

Dodelijk vertrouwd… Jaloers maar gegund, dat was het gemiddelde bericht in onze mailbox afgelopen ...

MenStyle Tip: Duran Duran: A Hollywood High in Kinepolis

Noteer 3 november maar al in jouw agenda Voor wie Duran Duran nog niet ...

Zo ontstond de bliksemsnelle Alfa Romeo GTA(m)

Een beestje!  Aan het einde van een jaar dat in het teken stond van ...