Bugatti en Adidas lanceren erg exclusieve ‘X Crazyfast’ voetbalschoen

Bieden is de boodschap

Wanneer Bugatti een persbericht verspreidt staat onze aandacht op scherp. En wanneer het naast auto’s ook over onze tweede liefde, Koning Voetbal, gaat, dan is staat deze aandacht nog scherper dan de fileermessen van Nick Bril in The Jane.

Zo laat de exclusieve Franse autobouwer weten een samenwerking aan te gaan met Adidas. Wat voor een samenwerking? Het creëren van een nieuwe voetbalschoen, de ‘X Crazyfast’. Het is niet nieuw natuurlijk voor Bugatti om samenwerking op poten te zetten. Zo zagen we in het verleden al succesvolle collabs met onder andere Hermès, Jacob & Co en Iconic Xtrem Objects. Nu gaan ze voor het iets minder exclusieve Adidas. Of toch?

Eén van de 99 exemplaren bemachtigen gaat wel een helse uitdaging worden. Zo kan je via de website van Adidas op de voetbalschoenen bieden, en dat kan alleen met de cryptomunt Ethereum waar de minimum-bet 0,2 ETH is, omgerekend 350 euro maar wees er maar zeker van dat de voetbalschoenen voor een veelvoud van eigenaar zullen verwisselen.

Wat je voor al dat geboden cryptogeld krijgt? Een vederlichte blauw-zwarte voetbalschoen met Aerocage technologie  wat ervoor zorgt dat de voet tijdens het lopen goed meebeweegt en er ook voor zorgt dat de schoen goed strak blijft zitten. Verder zien we, uiteraard, details die verwijzen naar het Duitse sportmerk en de Franse autobouwer zoals slogans als ‘Impossible is Nothing’ en ‘Create the Incomparable’.

Bieden kan vanaf 8 november. De schoenen zelf zullen voor het eerst op een voetbalveld te zien zijn op 13 november. Dan zullen voetballers Rafael Leão (AC Milan) en Karim Benzema (Al Ittihad) de Adidas/Bugatti voetbalschoen voor het eerst aantrekken tijdens een wedstrijd.

 

You May Also Like

Ex-F1-wereldkampioen Jenson Button lanceert Radford Type 62-2

Een eerbetoon aan de Lotus Type 62 Samen met designer Mark Stubbs en journalist ...

Next level: Bentley Continental GT W12 Speed

What’s in the name Een kleine drie jaar na zijn lancering mag de Bentley Continental ...

Omdat exclusief nog niet exclusief genoeg is: Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era’

Kostprijs? Niet één maar zowat alle ribben uit het lijf… Bugatti? Veel exclusiever dan ...