Amsterdamse Iris van Herpen werkt mee aan Rolls Royce Phantom Syntopia

Wanneer ‘Bespoke’ en ‘Haute Couture’ samengaan

Bespoke is de afdeling binnen Rolls Royce die instaat voor het personaliseren van modellen. Zij komen geregeld met exclusieve creaties en dat is nu niet anders. Samen met de Amsterdamse modeontwerpster Iris van Herpen hebben ze een Phantom


Extended Wheelbase omgedoopt tot Syntopia, dat verwijst naar haar collectie uit 2018 en wat door RR-CEO Torsten Müller-Ötvös  omschreven wordt als “de meest ambitieuze, meest unieke en meest ‘Bespoke’ Phantom die Rolls-Royce ooit gecreëerd heeft.”

Het thema? Golvend water. Dat vinden we onder andere terug in het interieur waar driedimensionale ’textielsculpturen’ moeten doen denken aan de beweging van golvend water. Dat vinden we ook terug in de bekende sterrenhemelbekleding, typerend voor Rolls Royce. Het meest complexe ooit daar ook hier een 3D-look is ontworpen dankzij maar liefst 162 aangebrachte ‘bloemblaadjes’ van glasorganza, Weaving Water Starlight Headliner genoemd. Het blijft niet alleen bij het zien van het interieur maar ook andere zintuigen worden geprikkeld. Zo is er een speciale geur ontwikkeld die door de ventilatie geblazen wordt.

De carrosserie krijgt de exclusieve Liquid Noir-lak. Een kleur die, je raadt het al, ook opnieuw verwijst naar golvend water. Alles bij elkaar heeft het team van Iris van Herpen samen met Bespoke vier jaar lang gewerkt aan deze creatie, zij het in Goodwood als in Amsterdam. De auto zelf zal in mei van eigenaar wisselen voor een niet bekend gemaakte prijs. Wetende dat een ‘standaard’ Phantom Edxtended Wheelbase’ om en bij de 600.000 euro kost, hoeven we je ook niet te vertellen dat vier jaar lang denk- en handwerk een erg dure optie zal zijn.

You May Also Like

Porsche laat het beest los: 911 GT3 RS ‘992’

Yes please Hoewel we een leuk erfstuk in de vorm van een 911 ‘992’ ...

MenStyle Roadtest: Porsche Cayenne S E-Hybrid

Of we onze 3L diesel slurpende Duitser uit München een weekje zouden willen ruilen ...

Thierry Boutsen verkoopt straatlegaal racemonster

Een stukje racehistorie voor de openbare weg Dat onze voormalige F1-held Thierry Boutsen het ...