Hier is de langverwachte nieuwe BMW 4-reeks

Er zijn al liters inkt over gevloeid…

Bij manier van spreken dan natuurlijk want laat duidelijk zijn dat de drukkers het minder ‘druk’ hebben dan pakweg een tiental jaar geleden. Maar soit, de nieuwe BMW 4-reeks dus. Heeft hij uiteindelijk toch die grote grille? Komt het in de buurt van de eerder voorgestelde concept? Bij deze heb je ineens alle antwoorden!

Uiteraard is en blijft de 4-reeks een koetswerkvariant van de big-seller (zo niet best?) 3-reeks. Alleen, zoals het een 4-reeks hoort mag het hier iets sportiever, strakker, bruter en puur op het oog ook sneller.

Uiterlijk zien we toch de grotere grille terugkomen. Deze grille ging aardig van tong bij de lancering van de Concept 4. Je was ervoor of er gewoon radicaal tegen. Wijzelf kunnen hem, en dat is uiteraard onze persoonlijke smaak, wel appreciëren. Die grille verwijst volgens BMW naar de iconische 328 en de 3.0CSi. En niet alleen uiterlijk, ook qua prestaties en rijgedrag moet dit broertje van de 3-reeks het beter doen dankzij een stijver koetswerkstructuur, lager zwaartepunt, breder achterspoor, betere aerodynamica en dynamischer onderstel. Verder heb je ook nog tal van opties, uit het gekenmerkt M-gamma dat het ook hier net dat tikkeltje meer, bruter en sportiever maakt.

Bij de plaatselijke dealer verwachten we de nieuwe 4-reeks coupé vanaf oktober 2020. Je hebt dan gelijk de keuze uit 5 versies, allemaal standaard voorzien van een Steptronic achttrapsautomaat die in de twee topversies ook nog eens standaard voorzien is van een sprintfunctie. Op de anderen hoef je dit mee op de optielijst aan te vinken indien gewenst. Alle modellen, behalve de 420i en 430i, krijgen ook een mildhybride motor met 48V-technologie. Dat zorgt voor een kort maar krachtige extra 11 PK boost.

Nieuw in dit alles is de M440i. Met zijn 374 paardjes en 500Nm sterke krachtbron sprint deze vrolijke jongen in 4,5 seconden naar 100. Tot de lancering van de M4, ergens eind dit jaar, is dit het topmodel!

Een overzicht…

  • BMW 420i Coupé: 2.0-L4 (184 pk)
  • BMW 430i Coupé: 2.0-L4 (258 pk)
  • BMW M440i MHEV xDrive Coupé: 3.0-L6 (374 pk)
  • BMW 420d MHEV Coupé: 2.0-L4 (190 pk) – xDrive optioneel
  • BMW 430d MHEV Coupé: 3.0-L6 (286 pk) – vanaf maart 2021
  • BMW M440d MHEV xDrive Coupé: 3.0-L6 (340 pk) – vanaf maart 2021

Vanafprijzen kunnen we voorlopig nog niet meegeven, maar ongetwijfeld zullen die snel volgen!

You May Also Like

Baden in extreme luxe…Bentley Flying Spur

Die mag in de garage… Een Bentley een wagen voor de oude misschien wel ...

MenStyle Roadtest: Jeep Wrangler Sahara 2019

Na de bergen en offroad gaan we nu de stad in… Nog voor de ...