Porsche lanceert met Targa 4S Heritage design een verzamelobject

Voor wie een gewone Targa niet goed genoeg is…

Afgelopen week lieten we je al kennis maken met de nieuwe Porsche 911 Targa. In onze ogen de mooiste van de 911-reeks. Maar als het nog specialer, exclusiever kan en mag is er nu de 4S Heritage Design Edition, de eerste van vier gelimiteerde modellen voor verzamelaars en met elementen die verwijzen naar de iconische 356.

Deze editie, beperkt tot 992 exemplaren krijgt historische designelementen mee. In eerste instantie kan je kiezen uit vijf verschillende koetswerkkleuren, waaronder het door Porsche Exclusive Manufaktur exclusief voor de Heritage Design ontwikkelde Cherry Metallic. Verder zijn er nog andere historische elementen die het helemaal af maken. Zo voorzien ze het koetswerk met witte designelementen en gouden emblemen en krijgt deze bolide de Carrera-velgen met Black Classic gespoten remzadels.

het Heritage-embleem is geïnspireerd door de badge (uit 1968) die Porsche lang geleden toekende aan eigenaars van een 356 die meer dan 100.000 kilometer op de teller hadden staan. Verder zijn er nog leuke details zoals de klassieke toerenteller met groene verlichting en de geperforeerde hemelbekleding in microvezel. Onder de motorkap is er geen verschil. Hier vind je de normale 4S terug, goed voor 450 pk, een topsnelheid van 304 km/u en een sprintje in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u.

Extra leuk detail: de 911 Targa 4S Heritage Design komt met een op de de 356 en originele  911 Targa geïnspireerde polshorloge. Een knap klokje met een wijzerplaat (witte secondewijzer en Phosphorus-groene ringen) dat gebaseerd is op de tellers van vroegere Porsche-modellen. Het lederen polsbandje is hetzelfde als dat van het interieur: Bordeaux Red.

Kostprijs van deze collectors item? 222.600 euro voor een handgeschakelde bak en 225.900 euro voor de automatische bak… en dit is een ‘vanafprijs’ want ook hier kan je nog wel wat extra opties bedenken…

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M2 CS

Een verraderlijk duiveltje Heerlijk, heerlijker, heerlijkst…drie superlatieven die we mogen gebruiken als we het ...

Audi RS e-tron GT

MenStyle Road Test: Audi RS e-tron GT (Video)

Kruisraket op batterijen… 598 pk, een range van 472 km en laden aan 270 ...

June Peers, nuchter Vlaams topmodel met tonnen ambities (Interview)

Niet COVID-19, wel door een topmodel heeft Antwerpen alle reden om zich vandaag het ...