Tesla’s ‘Cheetah mode’, beestiger dan ‘Ludicrous mode‘!

Verre van een lui paard…

Wie dacht dat Tesla met zijn ‘ludicrous mode‘ het vetste beest in een Tesla naar boven haalt, is eraan voor de moeite. Er komt nog iets straffer, sneller, krachtiger…de ‘cheetah mode‘. Als we een Tesla-hacker, die een illegaal kijkje heeft genomen in de nieuwe update die op de planning staat, mogen geloven toch.

Zo zou de nieuwe ‘cheetah mode‘ nog indrukwekkender worden. Hoe? Door de ‘Launch Mode’ aan te pakken. Een update die enkel zal kunnen voor de nieuwe Model S en Model X. Verder zal deze nieuwe mode ook de adaptieve zelfontwikkelde dempers van Tesla verbeteren. Die dempers passen zich op basis van de omgeving, snelheid en skills aan om de Tesla optimaal de laten functioneren.

Vanwaar de naam ‘cheetah’ komt? Zoek het niet te ver. Ooit al eens een cheetah of jachtluipaard zien lopen? Dit dier loopt in minder dan 3 seconden naar honderd en wie zijn houding goed bestudeert weet dat het dier de romp verlaagt terwijl de rug omhoog komt. Exact ook wat de Tesla in ‘cheetah mode’ zal doen, de voorkant verlagen en de achterzijde omhoog laten komen.

Wanneer deze mode er effectief gaat komen? Elon Musk heeft nog niet in zijn kaarten laten kijken dus dat blijft wat koffiedik kijken. Momenteel is een update dan ook niet de topprioriteit van Tesla. Zo zijn Elon Musks fabrieken nu volop bezig met het ontwikkelen van beademingsapparatuur in strijd tegen het coronavirus.

Foto’s: Twitter

 

You May Also Like

Nieuwe Mercedes-AMG C63 S zegt de V8-biturbo vaarwel

Maar dat maakt hem helemaal niet minder snel  Wat Als?… je een V8-biturbo inruilt ...

Het succes verlengd! Citroën dropt nog 1.000 extra exclusieve AMI Buggy’s

Nog meer karakter om het buitenleven anders te beleven… Eén van onze test met ...

De 4X4 Jeep dag staat in teken van “Trail Rated”

Een 4X4 feest op de 4e dag van de 4e maand… Vandaag is het ...