FIAT onthult eerste beelden van de Topolino

Een vette knipoog naar de eerste FIAT 500 uit 1936

De volledig elektrische Fiat Topolino is klaar om bij te dragen aan de uitbreiding van de stedelijke elektrische mobiliteit en brengt al het optimisme van zijn naamgever in een toegankelijke, volledig elektrische versie die de speelsheid van de Fiat 500 in zich draagt. Deze beroemde en suggestieve naam heeft de weg gebaand voor stedelijke mobiliteit en doet onmiddellijk denken aan de eerste Fiat 500, de iconische auto die een revolutie teweegbracht in het concept van het motorvoertuig. De Fiat 500, algemeen bekend als “Topolino”, werd door FIAT geproduceerd van 1936 tot 1955 en vond letterlijk het idee van mobiliteit voor het volk uit.

De nieuwe Topolino is de perfecte belichaming van FIAT’s dolce vita en Italiaanse geest. Als een auto die een glimlach op je gezicht wil toveren, brengt de Topolino een nieuwe opvatting van de ‘dolce vita’ naar de straten van de stad, bestaande uit vreugde, optimisme en plezier. De nieuwe elektrische vierwieler is ontworpen voor een breed publiek, waaronder de jongste bestuurders (vanaf 16 jaar en in het bezit van een bromfietsrijbewijs), gezinnen en stadsliefhebbers en wordt zo een directe concurrent van de  Citroën AMI, die uit dezelfde Stellantis-stal komt.

De Topolino is perfect geschikt voor de stad en mensen die op zoek zijn naar een duurzame, frisse
mobiliteitsoplossing, passend in de democratische missie van FIAT om duurzame (stedelijke)
mobiliteitsoplossingen aan te bieden die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor jonge generaties is de
Topolino meer dan een vervoermiddel. Dankzij zijn charmant design, dat geschikt is voor elke generatie, zal hij jongeren weer warm maken voor auto’s. Bovendien zal de nieuwe Fiat Topolino een maatschappelijk actieve rol spelen in de promotie van elektrische mobiliteit in steden en een bijzondere rol in het creëren van een persoonlijke mobiliteitsoplossing voor het hele gezin.

 

You May Also Like

Met deze e-bike haal jij een betaalbare Porsche in huis

Betaalbaar is natuurlijk relatief… Dat Porsche meer is dan een automerk wisten we al ...

Amsterdamse Iris van Herpen werkt mee aan Rolls Royce Phantom Syntopia

Wanneer ‘Bespoke’ en ‘Haute Couture’ samengaan Bespoke is de afdeling binnen Rolls Royce die ...

Hier is de langverwachte nieuwe BMW 4-reeks

Er zijn al liters inkt over gevloeid… Bij manier van spreken dan natuurlijk want ...