Dit is de nieuwe Aston Martin DB12

Helaas zonder V12

Een duidelijke doelstelling bij Aston Martin. Zo willen de Britten uitgroeien tot de nieuwe referentie op het gebied van prestaties, luxe en stijl en de betere mix zijn tussen bijvoorbeeld een Bentley en een Ferrari. Geslaagd? Qua looks vinden wij alvast van wel.

Zo zien we een prachtige lijn en carrosserie dat perfect mixt met het klassevol, met de hand gemaakte interieur dat bulkt van kwaliteitsleder, koolstofvezel en andere luxueuze materialen. Ook het infotainmentgedeelte werd grondig aangepakt en met twee hogeresolutieschermen van 10,25 inch is het volledig mee met zijn tijd.

Onderhuids dan vinden we een herwerkte V8-biturbo van AMG-origine, goed voor 680 pk en 800 Nm koppel, alles gepusht naar de achterwielen. Dit moet deze Aston Martin in 3,6 seconden naar 100 km/u doen spurten en pas laten stoppen met versnellen bij een topsnelheid van 325 km/u.

Qua rijgedrag beloven ze nauwkeurigheid, dynamiek en efficiëntie. Ok, geloven doen we dit best, al zal het pas na een test zijn dat we dit ook kunnen bekrachtigen. Heren bij Aston Martin, lezen jullie mee?

De nieuwe Aston Martin DB12 zien we in de showrooms in het derde kwartaal van 2023.

You May Also Like

Het einde van het atmosferische V12-tijdperk: Lamborghini Invencible en Autentica

Een eerbetoon We pinken een traantje weg want net voor de Italianen met de ...

Sleutel van je Bugatti kwijt? Dat is dan 12.500 euro!

Peanuts… Wie van ons heeft er al eens niet lang gezocht naar zijn autosleutels? ...

Subaru’s eerste volledig elektrische auto SOLTERRA maakt werelddebuut

Deze 100% elektrische SUV komt volgende zomer naar België Dat er een doorgedreven samenwerking ...