Sony komt met draagbare PS5 streaming controller

Gamen op locatie

Sony heeft officieel aangekondigd dat ze een draagbare PS5 streaming controller op de markt zullen brengen. Deze, die mogelijks later dit jaar zal gelanceerd worden, wordt speciaal ontworpen voor de Playstation 5.

Het apparaat, voorlopig nog onder de codenaam ‘Project Q’ laat elke game van jouw PS5 via een WIFI-verbinding streamen en beschikt over een 8-inch scherm met twee controllers die vergelijkbaar zijn met de DualSense controller. Tijdens de voorstelling benadrukte CEO Jim Ryan het belang van innovatie, zowel voor de games als de beleving.

Toch is er ook al wat kritiek gekomen op het nieuwe project. Zo zou het apparaat geen plek bieden voor native games wat betekent dat het streaming-apparaat puur bedoeld is voor diegenen die al de benodigde software op hun PS5 hebben geïnstalleerd. Het idee hierachter is dat je op je draagbare apparaat eender waar kan blijven gamen terwijl de rest van de familie de TV en hun favoriete tv-programma’s of Netflix-series opeisen.

Wel goed nieuws, aan beeldkwaliteit ga je niet moeten inboeten daar ‘Project Q’ beschikt over een beeldscherm met 1080p resolutie en 60 frames per seconde. Genoeg dus om uren te spenderen in het kleinste kamertje in huis.

Over de prijs heeft Sony nog geen woord gerept. Maar dat ze ook hier de verhoogde productiekosten, moeilijke aanvoer van componenten en inflatie gaan doorrekenen, daar hoeven we geen tekeningetje bij te maken, toch?

You May Also Like

Met Riot Control Simulator knuppel je elke betoger kort en klein

Brandend actueel… Simualtor games, je hebt ze in alle geuren, kleuren, maten en gewichten. ...

Asphalt 9: Legends lanceert de Lamborghini Revuelto eSports Challenge

Gesp je stevig vast en maak je klaar voor een adembenemende rit… Klaar voor ...

Steun een online project van Belgische makelij

Belgische ondernemers, alle ondernemers tout court, gaan de komende maanden moeilijke tijden tegemoet. In ...