MenStyle On Tour: Kleine test met de Citroën AMI Buggy

Hup, naar Tour & Taxi’s

Een lunch in combi met wat fungehalte? We zijn al voor minder overtuigd geraakt. Een ‘ja’ was dus al gevallen nog voor we de vraag hadden gekregen of we in hadden om bij een, achteraf gezien zelfs uitstekende, lunch de Citroën AMI Buggy in levende lijve te zien… en er ook kort mee rond te hossen.

Wat is het? Een tot 50 exemplaren (wereldwijd!) afgeleide van de Citroën Ami, een piepklein elektrisch karretje met een maximumsnelheid van 45 km/u. Ideaal voor stadscentra en in kustgebieden iets wat dat laatste Citroën inspireerde om de My Ami Buggy te bouwen, een kaki beach-versie met gouden en gele accenten van het guitige vierwielertje.

Elk van de 50 ‘My Ami Buggy’s’ is uniek aangezien ze allen op de rechterkant van het dashboard een ‘ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION’-plaatje zullen dragen, genummerd van 1 tot 50.

Of je hem in België zal tegenkomen? Enkel dit weekend in Knokke waar hij één van de opvallende gasten is tussen al het motorgeweld tijdens de Zoute Grand Prix. De 50 exemplaren waren in minder dan een uur uitverkocht. Meer nog, er kwamen meer dan 500 bestelbonnen binnen, zowat het tienvoudige van wat er effectief geproduceerd wordt. Of er een vervolg komt? Gezien zijn succes zou het ons niet verbazen.

Hoe hij rijdt? Check anders even onze TikTok-pagina!

@menstyle.be

Drifting the Citroën AMI Buggy be like! #ami #amibuggy #citroenami #citroenamibuggy #fyp #fy #fypage #viral #cartok #carsoftiktok #fun #ride #exclusive

♬ Rollin’ (Air Raid Vehicle) – Limp Bizkit

You May Also Like

Hier is de nieuwe Mini Countryman

Of hoe Mini maxi wordt… Groot feest op de IAA in München waar Mini ...

Mansory maakt brute Urus Coupé

Alsof het nog niet exclusief genoeg is… Wie Mansory een beetje kent, weet dat ...

MenStyle On Tour: F1 Spa met Alfa Romeo Team Stake

Opnieuw iets van onze bucket list afgevinkt Zin in een weekendje F1 in Spa ...