Met deze 5 tips word jij een poker professional

Met (online) poker valt heel wat geld te verdienen. Kijk maar naar landgenoot Kenny Hallaert die al een keertje aan de finaletafel zetelde van het Main Event in de World Series of Poker. Hij won met zijn 6de plaats anderhalf miljoen dollar. De man weet dus waar hij over spreekt als hij pokertips geeft. Met een beetje geluk en deze 5 tips kan jij een poker professional worden!

Ken de waarde van je hand
Op basis van de twee kaarten die je bij Texas Hold’em in je hand gedeeld wordt kan je je volgende stap bepalen. Speel alleen als je twee goede kaarten hebt. Spelen met slechte kaarten is eerder weggelegd voor de meer ervaren spelers. Goede kaarten zijn bijvoorbeeld een paar azen. Andere paren doen het ook altijd goed, zeker de beeldjes (koningen, dames of boeren). Twee kaarten van dezelfde soort die op elkaar volgen, zoals harten 7 en harten 8, geven je een grote kans op het maken van een Straight of Flush.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kenny Hallaert (@spaceyfcb) op

Speel niet te veel handen
Veel beginnende spelers willen elke ronde spelen. Dat kan, maar het is niet altijd de beste optie. Het is de kunst om selectief te zijn, want niet al je handen zullen winstgevend zijn. In het merendeel van de gevallen zal een spel je zelfs verlies opleveren. Wees dus tactisch in je spel en pas/fold op tijd. Met een zwakke hand kan je beter folden.

Gebruik je wiskundeknobbel
Net zoals dat je als groot persoon meer kans maakt om een topper te worden in bijvoorbeeld basketbal, werkt het in poker ook. Hallaert gelooft dat iedereen kan pokeren. Maar, het wordt wel makkelijker om goed te zijn in het spel als je een aanleg hebt voor wiskunde en logica. Verdiep je dus zeker in de pokerregels en -strategieën. Op de website van Days of Poker vind je gratis lessenpakketten voor Texas Hold’em en Open Face Chinese Poker.

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid
Je hebt spelers die meteen beginnen zweven als ze een paar keer winnen en denken dat ze de beste zijn. Maar het omgekeerde geldt ook: boven je niveau spelen is geen goed idee. Ken jezelf en geef toe dat je niet de beste noch de slechtste zal zijn. Hallaert weet van zichzelf dat hij niet het grootste natuurtalent is. Hij moet hard werken en mag geen stappen overslaan.

Beheer je geld wijselijk
Als je wil pokeren, dan moet je slim kunnen omgaan met geld. Je kan niet spelen met geld dat je niet kan missen. De factor geluk is altijd in het spel, dat moet je vooral goed onthouden. Beheer je bankroll wijselijk. Ga eerst voor kleine bedragen spelen en houd je winst opzij. Die winst kan je dan opnieuw gaan investeren in hogere buy-ins.

Heb je zin gekregen om je nieuwe kennis inzake poker in de praktijk toe te passen? Goed nieuws! Er is een gratis Belgische pokerapp op de markt, Days of Poker, die regelmatig leuke acties heeft. Op dit moment kan je meespelen met verschillende Chinese poker toernooien om een iPhone 11 te winnen!

Speel je liever Texas Hold’em? Dan kan je terecht op circus.be, waar je online poker kan spelen en tal van andere casinogames vindt.

Succes!

You May Also Like

Lego lanceert grootste Marvel-set ooit

De Daily Bugle Fans van Marvel schuiven nu tot op het puntje van hun ...

Getest: 84% autobestuurders rijdt niet met juiste bandenspanning

Slechte bandenspanning zorgt voor hoger brandstofverbruik en dus hogere kosten Uit recent onderzoek door ...

Een verleidelijke en halfnaakte Luna Stevens tegen jouw muur? Het kan!

Scoor nog snel haar nieuwste jaarkalender Voor de pretoogjes van menig man nu al ...