MenStyle & Mister C. proeven: Noë Bier

Omdat het vandaag dorstig weer is…

West-Vlamingen zijn globaal gezien waanzinnige mensen. Harde werkers, al even harde zageventen met momenten en we houden van het goede leven. Het zijn 3 kernwaarden die terug te vinden zijn in de activiteit waar we echt in uitblinken: het brouwen van bier. We werken hard om het vloeibare goud op smaak te krijgen, we gaan urenlang zagen over het feit dat een ander het ook heeft gedaan en nadien gaan we samen op café (met plexiglas ertussen, onze contact-spreadsheet en ons potje ontsmettende gel) genieten van het resultaat. Het leven in het landelijke Lauwe is niet anders en in de kelders van deze bruisende gemeente zag Noë het daglicht.

Noë was nogal ne keirel. Decennia terug dacht em bij zichzelf ‘gedomme, der mankeert hier precies iets’, hij rolde zijn mouwen op en stampte een supermarkt uit de grond. Vrouwen vielen met bosjes voor de voeten van deze selfmade man maar Noë, bink van het eerste uur, had daar niet echt tijd voor. Hij bouwde lustig verder aan de mancave der mancaves: zijn bierwinkel. Jawel, ongeacht hoe obscuur het bier kon zijn, hoe hemels het kon smaken of je ter plekke deed braken .. Noë had het in huis.

Decennia later is Noë, veel te vroeg, vertrokken naar de eeuwige bierkelders (en hem kennende gaat Sint Pieter er zijn werk mee hebben) maar zijn gigantische bierkelder bestaat nog steeds. Zijn nakomelingen, die ondertussen zelf aan het roer staan van het supermarktimperium, vonden dat ze iets moesten doen om Noë op een erg passende manier te eren en ze trokken richting kookpotten, waar de Noë Tripel tot stand kwam. Een godendrank, voorzien van 8% alcohol en met een stevige trap in het bakkes. Het is bier zoals Noë zelf was, rechtdoor en niet meteen voer voor venten die hun haar graag stylen en met kanten ondergoed rondlopen. Het is de tripel die je, tijdens de BBQ met de buddies (die allen tot je bubbel behoren) open trekt en waarvan ze na enkele slokjes even moeten gaan zitten.

Is Noë het speciale bier dat je eigenlijk standaard in je frigo moet hebben staan? Goh, in onze bescheiden West-Vlaamse koelkast staat hij er standaard tussen maar wanneer je bij het woord bier denkt aan ‘rosé’, ‘bloesems’ en ‘een snuifje limoen’, dan zal dit waarschijnlijk niet meteen je dada zijn. Eigenlijk zou iedere 4-pack Noë moeten geleverd worden met een knots een vikinghoed, om meteen de toon te zetten. (neem pen en papier mensen van Select, want dit is een gouden tip) Oh en geloof ons niet op ons woord, het woord van liefhebbers van goudgeel bruisend elixier en vrouwelijk schoon. Toen ze het geniale idee hadden om een 4-pack richting Berlin Beer Awards te sturen, wonnen ze er tussen pot en pint door nog even goud.

Noë is gestart aan de verovering van België maar is vooralsnog enkel in West-Vlaanderen te vinden. Is het omdat ze er in Antwerpen schrik van hebben? Wie zal het zeggen, ik denk er het mijne van.

Schol!

Noë bestellen? HIER Klikkeuhhh!

You May Also Like

MenStyle Fashion Tip: Eden Park Paris

Van sportief tot sportief chique  Of we rugby-fans zijn? Tgoh, we kunnen wel een ...

Getest: 84% autobestuurders rijdt niet met juiste bandenspanning

Slechte bandenspanning zorgt voor hoger brandstofverbruik en dus hogere kosten Uit recent onderzoek door ...

August 17th whisky mag niet ontbreken op de feesttafel

August 17th op December 24th… Augustus of december? Een goede whisky slaan we nooit ...