Renault 5 Turbo 3: jonge belhamel in retro jasje

Puur nostalgie in een nieuw jasje

En puur? Dat is de Renault 5 Turbo 3, een restomod van het Frans-Amerikaanse Legende Automobiles. Zo is er geen ruimte voor elektrificatie maar gaan ze keihard voor een sterke centraal achterin geplaatste turboviercilinder. Geen 1,4 Garrett T3-turbo met de 158 pk zoals in de jaren ’80 maar wel eentje die maar liefst 400 volbloed raspaardjes via een manuele zesbak naar de achterwielen overbrengt.

Verder zien we een hedendaags jasje over dit stukje autogeschiedenis. Zo is het koetswerk gemaakt uit carbon, gebruiken de lichten ledtechnologie en heeft deze krachtpatser een puur digitaal instrumentenbord. Toch blijft hij erg herkenbaar en dat was ook het doel. De designers van deze kleine belhamel wilden een auto bouwen die “een tijdmachine is waarmee je terugkeert naar de analoge jaren ’80, voor het moderne leven zo flets werd”. Wat ons betreft, geslaagd!

Kostprijs? Geen idee al denken we wel dat er stevig in de buidel zal moeten worden getast. “We hebben alle financiële bezwaren opzijgeschoven en op geen cent gekeken om ons ervan te verzekeren dat deze versie van de Renault 5 Turbo de best mogelijke is”, aldus de bouwers. Een mededeling die ons vermoeden alleen maar bevestigt.

You May Also Like

Dit is de nieuwe Opel Astra

De zesde generatie Of we Opel tot op de dag van vandaag stiefmoederlijk hebben ...

MenStyle Road Test: BMW X5 M

Dodelijk vertrouwd… Jaloers maar gegund, dat was het gemiddelde bericht in onze mailbox afgelopen ...

Dit verdient een monteur bij Scuderia Ferrari

Een C4?  Een weekendje geen F1 maar dat neemt niet weg dat we eens ...