Met de McLaren 675LT Spider klieven je haren door de wind

De rapste dakloze McLaren ooit…als productiewagen toch…

Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk bij de lancering van de McLaren 675LT Spider. Al willen we nu al meegeven dat mannen met een toupetje of zij die het erg vinden dat hun haarlijn nog sneller zal terugtrekken, zich best niet teveel achter het stuur van deze krachtpatser zetten want laat duidelijk zijn dat bij die snelheden je kruin tegen serieuze krachten bestemd moet zijn.

En krachtig is hij wel, al kennen we de krachtbron uiteraard ook uit de iets lichtere (-49 kilogram) ‘haar-vriendelijkere’ coupé-versie. Dat is nog steeds de 4 liter V8 biturbo met 765 pk (en 800 Nm) die alles overbrengt naar de achterwielen. Alles goed voor een spurtje naar 100 km/u in 2,8 seconden, naar 200 km/u in 7,2 en een top van 330km/u… en dat allemaal dakloos.

Over het (stijve) uit carbon opgetrokken klapdak gesproken, dit opent of sluit (tot een snelheid van 50km/u) in 11 seconden. Leuk detail, ook het achterruitje kan je laten zakken om zo het symfonisch orkest van de V8 nog beter te kunnen horen.

Kostprijs? Of beter vanafprijs: 360.000 euro. Dat kan nog oplopen met extraatjes als het Clubsport-pakket, carbon remmen of een heus telemetriesysteem. Al zal je, denken we, er wel snel moeten bijzijn want de oplage is beperkt tot 765 stuks.

 

You May Also Like

Wout Van Aert en Max Verstappen duelleren om snelste pitstop

Red Bull kom weer met een spectaculair promofilmpje  In aanloop van de GP van ...

BMW 8 Gran Coupé is het neusje van de zalm

Een dikke vette vis… Wij hebben onlangs onze krachtpatser, de X5 opnieuw ingeruild voor ...

Boze Vettel zet zijn volledige Ferrari-collectie te koop

De liefde is nu helemaal over… Het moest ervan komen. Hoewel ze het naar ...