Met de McLaren 675LT Spider klieven je haren door de wind

De rapste dakloze McLaren ooit…als productiewagen toch…

Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk bij de lancering van de McLaren 675LT Spider. Al willen we nu al meegeven dat mannen met een toupetje of zij die het erg vinden dat hun haarlijn nog sneller zal terugtrekken, zich best niet teveel achter het stuur van deze krachtpatser zetten want laat duidelijk zijn dat bij die snelheden je kruin tegen serieuze krachten bestemd moet zijn.

En krachtig is hij wel, al kennen we de krachtbron uiteraard ook uit de iets lichtere (-49 kilogram) ‘haar-vriendelijkere’ coupé-versie. Dat is nog steeds de 4 liter V8 biturbo met 765 pk (en 800 Nm) die alles overbrengt naar de achterwielen. Alles goed voor een spurtje naar 100 km/u in 2,8 seconden, naar 200 km/u in 7,2 en een top van 330km/u… en dat allemaal dakloos.

Over het (stijve) uit carbon opgetrokken klapdak gesproken, dit opent of sluit (tot een snelheid van 50km/u) in 11 seconden. Leuk detail, ook het achterruitje kan je laten zakken om zo het symfonisch orkest van de V8 nog beter te kunnen horen.

Kostprijs? Of beter vanafprijs: 360.000 euro. Dat kan nog oplopen met extraatjes als het Clubsport-pakket, carbon remmen of een heus telemetriesysteem. Al zal je, denken we, er wel snel moeten bijzijn want de oplage is beperkt tot 765 stuks.

 

You May Also Like

Abarth lanceert draagbare ‘performance’ kleding

Voor echte sportievelingen… Stijl en prestaties, de waarden die het DNA van Abarth vormen, ...

De 4X4 Jeep dag staat in teken van “Trail Rated”

Een 4X4 feest op de 4e dag van de 4e maand… Vandaag is het ...

Lamborgini lanceert LPI 800-4 voor Countach’ 50ste verjaardag

De legende leeft voort… Vijftig jaar na de LP400 is er nu de Countach ...