Het einde van het atmosferische V12-tijdperk: Lamborghini Invencible en Autentica

Een eerbetoon

We pinken een traantje weg want net voor de Italianen met de stier hun allereerste hybride hypercar zullen onthullen komen de Italiaanse autogoden met hun allerlaatste atmosferische V12 in de vorm van twee heerlijke schepsels, de Invencible, een coupé, en de Autentica, een roadster.

 

Twee nieuwe modellen die ze bij Lamborghini omschrijven als een mix tussen de exclusieve Sesto Elemento, Reventón, Veneno en Essenza SCV12, krijgen de allerlaatste 6,5 liter grote atmosferische V12 die 780 pk en 720 Nm koppel op de vier wielen afzet. De technische basis, waaronder de koolstofvezel monocoque, van deze twee uitwuifmodellen komt dan weer van de Aventador, de opvolger van de Murciélago die al sinds 2011 gebouwd werd en waarvan met de LP 780-4 Ultimae ondertussen ook al de laatste exemplaren van de band zijn gerold.

Stephan Winkelmann, CEO bij Lamborghini vertelt het als volgt: “De V12 is één van de pijlers van onze geschiedenis en van het succes van ons merk”. Geschiedenis en succes dat ze ook zullen verderzetten met de opvolger van de Aventador, met dat verschil dat de V12 extra elektrische steun zal krijgen.

Het is dan nu aan de Invencible en de Autentica om de zuivere atmosferische V12 een mooi en waardig afscheid te schenken. En of dat gaat lukken…

 

You May Also Like

Gloednieuwe Ferrari 296 GTB puurt 830 pk uit V6

Een plug-inhybride V6-biturbo De Italianen uit Maranello hebben een nieuw steigerend paard gelanceerd. Eentje ...

De nieuwe Candela C-8 is een Polestar op water

Elektrisch ‘speedboat-varen’ De nieuwe Candela C-8 ‘powered by Polestar’ is het eerste product van ...

S3XY Tesla-shortjes in mum van tijd uitverkocht…

Elektriciteit in de broek? Elon Musk weet zijn fans wel te boeien. Is het ...