Audi Activesphere: de SUV van de toekomst

Een volgende ‘Sphere-concept’

Als vierde model in de reeks vervolledigt de Audi activesphere concept het kwartet van de sphere-conceptvoertuigen gepresenteerd door het merk met de vier ringen. Na de roadster Audi skysphere in 2021 en vervolgens in april 2022 de berline Audi grandsphere en het ruimteconcept Audi urbansphere debuteert nu een brute vierdeurs cross-overcoupé met een verbazingwekkend veelzijdig elegant koetswerkdesign met de sportieve touch van een Sportback.

Als perfecte allrounder is de Audi activesphere concept bij uitstek geschikt voor de hoge eisen van een toekomstgerichte generatie Audi-klanten. Wie dat dan zijn? Bij Audi mikken ze op zij voor wie individuele mobiliteit en duurzaamheid elkaar niet uitsluiten. Ook eigenaars die verwachten dat hun auto in de hoogste mate getuigt van de voor het merk kenmerkende esthetiek en dynamiek, gecombineerd met toekomstgerichte technologie.

De Audi activesphere heeft een volledig glazen dak en ook het onderste deel van de portieren zijn doorzichtig. Hij is een meester in metamorfose want met één druk op de knop tover je de sportback-achterkant om tot een open laadbak. Ideaal om zowaar e-bikes, golfsets, water- en wintersportuitrusting,… te laden.

En wie laden zegt, denkt gelijk aan batterijen. Deze SUV van de toekomst wordt aangedreven door twee elektromotoren die, gevoed door een 100kWh-batterij, een gecombineerd vermogen van 436 pk en 735 Nm koppel naar de vier wielen brengt. Met dank aan de snellaadtechnologie van Audi’s nieuwste modulaire PPE-systeem laad je in 10 minuten de auto weer op tot een rijbereik van meer dan 300 km. Tank je hem vol stroom (5 tot 80%), heb je slechts 25 minuten nodig.

Lang zal je dus niet stilstaan op weg naar een volgend avontuur.

Foto’s: Audi

You May Also Like

VW-groep, Mazda en Volvo sturen kat naar 99e Autosalon Brussel 2022

Geen Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volvo en Mazda We pinken een ...

Deze peperdure ‘mancave must have’ is de F1 van de racing simulators

Hallo Max? Hallo Charles? Wat denk je van een paar rondjes Spa? Spa Blauw, ...

McDonald’s en Nissan lanceren 2022 GT-R NISMO

Fastfood, Fast Car… Wie in Japan een Happy Meal bestelt krijgt er vanaf volgende ...