Nieuwe Audi RS3 komt met driftmodus (video)

Een heerlijke driftkikker

Audi heeft zonet de spes van zijn nieuwe RS3 bekend gemaakt. En wie de gecamoufleerde exemplaren bekijkt, ziet de cijfers 1-2-3-4-5 staan op de flank. Dat is niet het aantal seconden dat deze krachtige Audi naar 100 seconden spurt, dat doet ie overigens ‘launch control gewijd’ in 3,8 seconden, wel de verwijzing naar de ontstekingsvolgorde van de 2,5 liter vijfpitter met turbo.

Die krachtbron levert, net als de vorige generatie, 400 pk al stijgt het koppel wel van 480 naar 500 Nm, een koppel dat beschikbaar is tussen 2.250 en 5.600 tpm. Dit maakt em iets minder krachtig dan bijvoorbeeld de Mercedes-AMG A 45 S (421 pk) maar hij is niet trager, integendeel, 0,1 seconde sneller naar de 100 km/u zelfs. En net als de Mercedes (en ook de Golf R) kan de Audi zijn voorwielaandrijving uitschakelen om te driften, ook wel de functie ‘RS Torque Rear’ genoemd. Andere rijmodi zijn de RS Performance, RS Individual, Dynamic, Auto en Comfort.

De nieuwe RS3 staat zo’n 2,5 cm lager op zijn rubberen poten dan een standaard A3 en zo’n centimeter lager dan de S3. Verder krijgt de RS3 speciale lagers, stijvere draagarmen en stabilisatoren die alles ook bij een topsnelheid van maar liefst 290 km/u op het asfalt moeten houden.

Wij zijn alvast benieuwd naar deze RS3 en hopen hem binnenkort, zij het in hatchback of sedan, kennis te laten maken met onze rechtervoet.

You May Also Like

Lamborghini Huracán STO, de racewagen voor de openbare weg

Yes please!  Een racewagen voor de openbare weg maken? Daar moeten de heren bij ...

Cristiano Ronaldo koopt zichzelf opnieuw een heerlijke bolide

Een verloren match dien je zo te verwerken… Het was niet het zondagje van Cristiano ...

Ellen Leysen is klaar voor de 24u van Zolder (Interview)

MenStyle en racen? Het is een steeds vaker voorkomend topic. Naast de 24u van ...