Eten voor echte venten, Recensent Mister C. op culinaire boef (1): Het Jagershof in Ursel

Vergeet Michelin-sterren… dit is wat echte venten willen!

Culinaire gidsen? Zo zijn er ondertussen al dertien in een dozijn. Van ultra chique en exclusief tot de meest hippe plaatsen om te gaan dineren? (en meteen ook de ogen van je niet-uit-te-staan vrienden op sociale media uitprikken) Er is voor iedereen wel ergens een boek of handleiding ter beschikking. Maar wat als je op zoek gaat naar een restaurant voor de echte vent? Zo een plaats waar je niet alleen goed kunt eten maar meteen ook geen vrees moet hebben voor beledigende blikken omdat je schoenen geen maandloon kosten? Wat als je op zoek bent naar een plaats waar je kroost moet kunnen eten zonder die hypotheek van je woning nog eens aan te spreken? En wat met die plekken op de culinaire kaart die niet overdonderd worden door leeghoofdige influencers die je binnen de kortste keren op de zenuwen werken? Zo een gids die bestond eigenlijk nog niet, tot vandaag natuurlijk. Rasechte volbloed mannen dat we zijn, met een appetijt die meer dan behoorlijk is, trekken we door het land en stampen we (spreekwoordelijk dan toch) deuren in. We testen, proeven, analyseren en delen vooral onze ongezouten mening. En we openen deze nieuwe reeks meteen met eentje waarbij die broeksriem gerust wat losser mag worden gezet. Het Jagershof zegt u? Bier en vlees zeggen wij!

Het Jagershof? Dat is een charmant plekje in de bossen in en rond Aalter. Bomen, vogels die fluiten en een hele hoop andere zaken waarbij de gemiddelde natuurliefhebber het warm in de broek krijgt. Eerlijk? Het is niet meteen de omgeving (al is die inderdaad best wel mooi) die ons naar ginder trok. Neen, Het Jagershof dat is een erg eenvoudige kaart met daarop stevige lappen vlees en vooral 560 verschillende bieren. Jawel, het is geen schrijffout noch marketingtruc maar een bijna utopische waarheid. Pagina na pagina, in een tot de randen gevulde menukaart, krijgen dorstige mensen een intrede in een wereld waarvan velen niet weten dat die bestond. De uitbaters, zelf ook bierliefhebbers (hoe kan het ook anders), speuren dagelijks naar nieuwigheden die ze al dan niet op de kaart kunnen zetten.

We waren overdonderd, laat dat duidelijk zijn. Hoewel we dachten dat we er wel iets van kenden (we zijn immers vaste bezoekers van de bierbeurzen die her en der worden georganiseerd) werden we met onze neus op de feiten gedrukt: we kennen er geen hol van en we wisten nog minder wat te bestellen. 560 verschillende bieren! Het is bijna niet voor mogelijk te houden en toch staan ze er allemaal op dorstigen te wachten, in bomvolle frigo’s. Meer nog: de uitbaters loodsen ons probleemloos doorheen de catalogus en kunnen tot in detail gaan vertellen wat voor smaak we geserveerd zullen krijgen. Van de klassiekers tot een paar exotische namen? Wedden dat je het daar in de lijst zult vinden. Het Jagershof wist zich de afgelopen jaren dan ook op te werken tot het soort van restaurant waar je een schotel bij je bier kiest en niet omgekeerd.

Op gebied van schotels zal vooral de vleesliefhebber er aan zijn trekken komen. De Anuna’s en Vegan-hysterische-wijven van deze planeet zullen daar dan weer met grote zekerheid de ene identiteitscrisis na de andere meemaken. Een flink uit de kluiten gewassen cote-à-l’os of een portie oertraditioneel stoofvlees? Die hebben de linzen, tofu en andere synthetische rommel er naar de prullenmand verbannen. 

En hadden we al gezegd dat er bier was? 

De kroost, een bonte bende van puberende koters, kon zich ook uitleven. Was het speelplein net niet cool genoeg meer voor kinderen die denken dat ze plots 45 jaar oud zijn? Dan konden ze met gerust hart gaan uitwaaien in het bos. Geen nood, de wolf die er al dan niet zou ronddwalen schijt zijn broek vol bij het aanschouwen van dergelijke hoeveelheden puberale hormonen in het wild. 

Ah en diezelfde pubers hebben meteen ook een klein puntje van aandacht naar voren geschoven. De mobiele ontvangst daar ter plaatse is ronduit om te janken. Stel je voor zeg dat je er moet gaan eten en zowaar gaan genieten van het eten zonder het op TikTok te zetten? Dat is toch niet meer van deze tijd .. niet? 

Openingsuren, menukaarten of iets gaan reserveren? Je kan alvast aan de slag op de website van Het Jagershof. (klik)You May Also Like

Stars Chefs @ Sea: een culinaire cruise in de Caraïben aan boord van MSC Seaside

Eten, drinken en tegelijk de wereld zien… who’s in?  “Stars Chefs @ Sea” – ...

Bugatti en Adidas lanceren erg exclusieve ‘X Crazyfast’ voetbalschoen

Bieden is de boodschap Wanneer Bugatti een persbericht verspreidt staat onze aandacht op scherp. ...

Lego lanceert grootste Marvel-set ooit

De Daily Bugle Fans van Marvel schuiven nu tot op het puntje van hun ...