MenStyle Tech Test: Xiaomi 12 Pro

Na een korte ontmoeting, nu de ‘long test’

Een lancering met het betere snijwerk? Bij Xiaomi weten ze wel hoe de aandacht te trekken. Zo werden we uitgenodigd op de Tram Experience, een culinair hoogstandje gehost door de sterrenchef van Comme Chez Soi terwijl je in een oude tram doorheen de drukke spits van Brussel laveert terwijl we als eerste, en onder embargo, de Xiaomi 12 Series, bestaand uit de Xiaomi 12X, Xiaomi 12 en Xiaomi 12 Pro te zien kregen. Maar omdat een avondje testen niet veel zegt, kregen we de 12 Pro voor een paar weekjes mee. Viel dat goed mee, wetende dat we net een weekendje Formule E met Jaguar voor de boeg hadden.

De Xiaomi 12 Pro, wat is het?

Een smartphone van Chinese makelij die de ambitie heeft Apple, Samsung en Oppo het vuur aan de schenen te leggen. En is het dit? Wél met een prijskaartje van 1.099 blijft het alvast onder de prijs van zijn drie concurrenten.

De looks

Subtiel en handig, dat is onze eerste gedachte wanneer we de looks van de Xiaomi 12 Pro bekijken en we hem in onze handen geduwd krijgen. Het matte en stevige ‘Gorilla Glass Victus’ glas aan de achterkant zorgt voor minder lichtweerkaatsing én zorgen ervoor dat vingerafdrukken vanaf nu verleden tijd zijn.

Het 6,73″ grote ‘AMOLED Dot’ scherm is licht en helder en beschikt over een verversingssnelheid van 120 Hz dat dankzij zijn AdaptiveSync Pro zichzelf aanpast aan de hand van content.

Maak je zelf content, dan is een (selfie)camera onontbeerlijk. Hier kan je rekenen op een 50 megapixel-camera die het ook niet onaardig doet op momenten waar je het moet stellen met minder licht en/of je moet inzoomen. De kleuren komen mooi tot zijn recht al durft hier en daar een foto wel eens iets te hard overbelichten. Dat laatste kan natuurlijk ook aan onze foto skills liggen.

Snelladen

Eén van de sterke punten van de Xiaomi 12 Pro is het laden. In slechts 18 minuten laad je dankzij de boost-mode van 0 naar 100% op dankzij een 120w lader. Vergeten te laden ’s nachts? Geen probleem, je plugt hem ’s morgens even in en nog voor je je ontbijt achter de kiezen hebt, kan hij er weer tegen voor een dag… én langer! Zo kostte ons een dagje Rome foto’s en video’s maken slechts 60% batterij, iets wat wij onze iPhone niet zien evenaren.

Besturing

Zoals zowat alles behalve een Apple, Android. Gewoontedieren wij zijn blijven we hiermee worstelen maar wij zijn ondertussen al een tiental jaar iOS gewoon. Toch moeten we toegeven dat we na een paar dagen ook deze Android-jongen goed overweg kunnen.

Ook belangrijk om weten is dat de Chinese techgigant nog zeker drie jaar veiligheidsupdates zal aanbieden en dat deze 12 Pro ook zal draaien op Android 13 en 14.

Conclusie:

We zijn geen Android-fans maar dat neemt niet weg dat we deze Xiaomi 12 Pro best wel kunnen pruimen. De prijs, 1.099 euro verraadt dat we spreken over een high-end smartphone en dat is het ook. De 50 MP-camera doet meer dan zijn werk al hebben we zulke prestaties ook al teruggezien bij bijvoorbeeld een goedkopere Motorola. Toch is zijn high-end prijs gerechtvaardigd als je een kijkje neemt naar zijn design, het scherm én zijn fenomenale laadsnelheid.

 

 

You May Also Like

5 dingen die je nog snel in je tuin moet doen

Nee, geen angst, we gaan je geen gras laten maaien. Maar voor het goede ...

Heerlijk Cocktails shaken met de toffe kerels achter Miraeus

Van een experiment een hobby maken en van een hobby je beroep maken…we kunnen ...

Met deze scooter ben jij de baas van het golfterrein

Dit genereert meer aandacht dan een hole-in-one Sla je wel eens een balletje? En ...