MenStyle On Tour: Jaguar Brand Experience Rome (DAY1)

DAY I Sightseeing & Fine Dining

Of we zin hadden in een unieke trip naar Rome waarin Fashion, Lifestyle, Automotive en Racing drie dagen lang hand in hand gaan. Een vraag die je ons geen twee keer hoeft te stellen want laat duidelijk zijn dat dit allemaal in het DNA zit… op ons lijf geschreven dus. En zo zaten we ongeveer een week later op het vliegtuig richting Rome voor een ‘once-in-a-lifetime’-trip.

Wie Jaguar zegt ademt gelijk luxe uit. Toch is het Jaguar ook gekend om zijn sportieve modellen en zijn iconische prestaties in de racerij. Petrolheads zullen hierbij direct denken aan de iconische E-Type. Enzo Ferrari, de stichter van het merk met het steigerende paard, noemde het zelfs ‘de mooiste auto ooit ontworpen’ en vertelde bij zijn eerste aanblik van zijn concurrent dat dit de enige auto is waarvan hij spijt had deze niet zelf te hebben ontworpen.

Soit… luxe, sportiviteit en racerij dus… drie dingen die vandaag de dag, waar vooral het woord elektrificatie valt, nog steeds erg actueel zijn voor het Britse automerk. Zo konden we drie dagen lang de luxe van hun geëlektrificeerde modellen ervaren en testen. Dit terwijl we een exclusieve blik kregen op de elektrische racerij tijdens de Formula E, oftwel de elektrische Formule 1 met daarin een hoop ex-F1-rijders zoals onze Belg Soffel Vandoorne en halve Belg en drievoudig 24h Du Mans winnaar André Lotterer. Die laatste was zelfs ooit voor Jaguar de derde piloot in de Formule 1 achter iconische namen als Eddie Irvine en Mark Webber alvorens dat team werd overgenomen door het huidige Red Bull Racing.

Onze kennismaking met de Formule E delen we graag in het derde deel van onze reportage. Vandaag focussen we ons op dag 1 en het Food & lifestyle gedeelte waarvoor Jaguar alles uit de spreekwoordelijke kast haalde en ons een ander Rome dan het Vaticaan, Colosseum, Trevifontein en Spaanse trappen leerde kennen. Wie aan Italië denkt, krijgt al vaak het water in de mond. De Italiaanse keuken is er eentje om duimen, vingers, handen, armen en heel het lijf van af te likken. Onze eerste dag kon dan ook niet beter beginnen met een kennismaking met een enorm verfijnde Italiaanse keuken…

DAY 1

Na onze geruisloze vlucht werden we op Rome Fiumicino ook bekend als Luchthaven Rome Leonardo da Vinci opgewacht door onze privéchauffeur voor drie dagen, Adrian. Die bracht ons in een gloednieuwe ‘Right-Hand-Drive’ I-PACE naar ons hotel in hartje Rome, Chapter Roma.
Dit mooie en karaktervol hotel is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw op 5 minuten wandelen van de Campo de’ Fiori en op slechts 900 meter van het Pantheon en de Piazza Navona. Na een kleine sushi-lunch en design tour in het hotel werden we voor een uurtje of vier vrijgelaten in de bruisende stad.

In goed gezelschap van Jean-Baptiste Fabricatore, freelance video- en contentcreator voor de Jaguar-Land Rover Group en in 2015 nog verkozen als ‘Best Dressed Man by Trends Style’ namen we een quick look naar een paar bezienswaardigheden in de buurt van het hotel zoals het Pantheon, de Spaanse Trappen en de Trevifontein om ons nadien in een rooftopbar met uitzicht op de stad een eerste aperitivo te nuttigen.

Na een verkwikkende douche in onze ruime hotelkamer werden we opgewacht in de bar en maakten we kennis met het sympathieke Jaguar Team (Matt, Gabriella & Anna) en andere gasten, de Oostenrijkers Christina en George van OOOM, een lifestyle magazine en Felix en Isabelle Hartmann, een knap Duits influencerkoppel. Na een eerste (het konden er ook twee zijn) aperitiefje stapte we opnieuw de I-PACE van Adrian in met bestemming Aroma, een restaurant gequoteerd met één Michelinster.

The open-view kitchen is the first thing guests see when they arrive at this delightful roof-garden restaurant boasting views of Ancient Rome from the Colosseum to the dome of St Peter’s. The name pays tribute to both the city and the aromas imbued in the creative and imaginative Mediterranean cuisine served here. There’s a more informal bistro in the dining room next to the terrace, which serves exquisite Roman specialities‘, staat er in de Michelingids geschreven en daar is geen woord over gelogen. De view is uniek en fantastisch en het eten, geserveerd door Chef Di Iorio en zijn sous-chef Fabio Sangiovanni, doet niet onder. Mocht je ooit in Rome verzeild geraken, wens je in een uniek kader te lunchen of dineren en mag het iets kosten… Wél, dan is dit ’the place to be’.

Een gang of vier en evenveel glazen vino later werden we opnieuw opgewacht door onze I-PACE om nog een laatste drankje te nuttigen in de bar alvorens als een blok in slaap te vallen in een groot, fris, zalig hotelbed.

Continua…(Wordt vervolgd)  

Reportage mogelijk gemaakt met dank aan Jaguar Belux
Foto’s MenStyle: genomen met een Xiaomi 12 Pro 

You May Also Like

David Beckham leent Instagram-account uit aan Oekraïnse kinderarts

Als UNICEF-ambassadeur wil hij zo aandacht vragen voor de oorlog in Oekraïne Ex-topvoetballer en ...

Dit is de trailer van F1 22

Inclusief de glitter & glamour van de F1 Altijd zelf al Max Verstappen, Charles ...

MenStyle Road Test: Jeep Compass 1.3 Turbo (150pk)

Een dagje cruisen in de Brusselse rand… Of we goesting hadden in een lunch ...