Te koop: Bell Aurens Long Nose, een Land Rover restomod

Het zit hem in de neus

Voor je denkt dat dit de ultieme uithaalbak is voor boefjes in de Antwerpse Haven hebben we het hier niet over wit poeder in de neus, wel de snuit van deze Bell Aurens Long Nose, een creatieve ingeving van twee Duitsers, Thomas Bell en Holger Kalvelage, die als basis een Land Rover 107 gebruikten.

In eerste instantie was het de bedoeling dat ze hun 4×4 koppelden aan een een 27-cilinder V12-motor uit een Spitfire-jet maar dat zagen de autoriteiten die het speeltje moeten homologeren niet echt zitten. Uiteindelijk werd het een Range Rover 4,6 en 5 liter V8-blok waarvan de eerste in 2008 volledig afgewerkt te koop werd aangeboden. Doel was om er een serie van te maken maar helaas kende dit verhaal een abrupt einde met dank aan de toenmalige crisis… en misschien ook wel een heel klein beetje door de prijs, 200.000 euro, van dit hebbedingetje. Uiteindelijk werden twee exemplaren opgeleverd.

Het moet gezegd zijn, het is een speciaal iets. Of het veel fans kent? Wie zal het zeggen maar er is wel gewerkt aan details zoals de cricketbal-pookknop, het geregen stuurwiel en de houten vloer. De kwaliteit van de afwerking van dit verbluffende buitenbeentje is indrukwekkend. De satijnen zandkleurige lak past perfect op de handgemaakte aluminium carrosserie van de Longnose, terwijl de uitlaten aan de zijkant en dikke off-road banden dit bizarre monster van een voertuig compleet maken.

Mocht je van plan zijn om in de nabije toekomst eigenhandig een land binnen te vallen, dan is deze Bell Aurens Longnose een ongelooflijk stijlvol vervoermiddel voor die gelegenheid. Al brengen we niemand graag op ideeën, hé Vladimir?

Wie toch zoiets heeft van… ‘kijk, dat wil ik wel even in de garage hebben staan’, het tweede prototype, met de uitgeboorde en net gereviseerde vijfliter V8 van 350 pk, is momenteel te koop in Duitsland voor de prijs van 198.500 euro… en ja, hij is gehomologeerd. Je kan er dus een tripje mee maken richting…, tja, richtig wat?

Soit, kopen doe je HIER.

Foto’s: Thiesen Automobile

 

You May Also Like

Alfa Romeo Giulia GTAm valt in de prijzen

En terecht!  Onmiskenbaar Italiaans design gecombineerd met 540 pk motorvermogen overtuigde de lezers van ...

Dit is de 100% elektrische Lamborghini Lanzador

Een elektrische combo tussen een sportwagen en een SUV Lamborghini en elektrificatie? Dat is ...

Chevrolet Corvette Stingray Z06: de waanzin nabij

Nog sneller… Geen Corvette zonder een Z06 en dus verwelkomt Chevrolet er dus ook ...