Thierry Boutsen verkoopt straatlegaal racemonster

Een stukje racehistorie voor de openbare weg

Dat onze voormalige F1-held Thierry Boutsen het voor mekaar heeft, hoefden we je niet meer te vertellen. Naast een bloeiend bedrijf in privéjets heeft Boutsen, die resideert in Monaco, ook een bedrijf in classic cars, Thierry Boutsen Classic Cars. Naast het ambassadeurschap voor American Shelby verkoopt de drievoudig GP-winnaar er ook exclusieve speeltjes, waaronder deze Porsche 962 uit 1991.

En hoewel deze enorm hard lijkt op de winnende 24 uur van Le Mans-auto van de Australiër Vern Schuppan, is dit slechts een ode, en hou uw vast, ook gewoon straatlegale versie waarvan ter wereld slechts zes exemplaren zijn gemaakt. Deze wagen heeft serienummer #4.

Porsche is verantwoordelijk voor de motor en het chassis en Vern Schuppan nam het bodywork, gehuld in bijzonder licht koolstofvezel voor zijn rekening.

En het is niet omdat deze wagen straatlegaat is, dat hij niet het karakter heeft van een echte racewagen, integendeel. Vliegdeuren, race-interieur, race-kuipjes, race-stuur,… een comfortabele rit naar het zuiden, ondanks iets comfortabeler onderstel en banden, zal het niet worden. Een snelle en uitdagende, des te meer.

Vraagprijs? Te bevragen. Wel moet je weten dat wanneer deze in 1991 op de markt kwamen ze zijn verkocht met prijzen tussen 1,5 en 1,9 miljoen dollar. Iets in ons zegt dat dit minstens het startbedrag zal zijn. Je kan Thierry natuurlijk altijd eens even bellen.

foto’s:©Thierry Boutsen Classic Cars/Hiroki Kozuka

You May Also Like

Science Fiction pick-up? Hier is de Tesla Cybertruck

Back to the future… Bij fans van science fiction-films uit de jaren ’80 en ...

Nog krachtiger! BMW lanceert M8 Competition

Nog sneller… Recent onderzoek heeft uitgewezen dat BMW-rijders het snelst van auto wisselen. Niet ...

Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3 Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten ...