Dit is de nieuwe BMW X7

Een verjongingskuur

Wanneer een BMW de leeftijd van drie jaar heeft bereikt, is het meestal tijd om de scherpe kantjes wat bij te veilen en ondergaan ze meestal een verjongingskuur, ook wel een facelift genoemd. Dit is ook zo voor de BMW X7.

 

Die krijgt een hertekende voorbumper en nieuwe koplampen. Die laatste worden in twee gedeeld waarvan de bovenste rij LED dagrijlichten bevatten en onderaan de adaptieve lichten. De nieren worden niet groter maar je kan ze wel optioneel laten pimpen met de ‘Iconic Low’, dat we ook al eerder terugvinden in de vernieuwde 8-serie.

 

Ook achteraan vinden we nieuwe lichtblokken en om het helemaal af te maken is er optioneel de mogelijkheid om tot 23″ grote velgen onder je X7 te leggen. Groter werd het nooit in München. Binnenin vinden we het gebogen paneel met een 12,3″ scherm voor de bestuurder en een centraal scherm van net geen 15″.

 

Niet alleen visueel, ook onderhuids zijn er een paar lichte aanpassingen. Zo krijgt de instapper, de xDrive 40i zespitter benzine, 380 pk en krijgt de xDrive 40d, de diesel nu 352 pk. Het absolute topmodel blijft de M60i xDrive, die zijn V8 530 pk op het asfalt jaagt. Wij kunnen niet wachten die laatste eens grondig te testen.

You May Also Like

Rolls-Royce X Hermès: Wanneer luxe niet luxueus genoeg is (video)

Over de prijs is met geen woord gerept… Wie Hermès zegt, denkt vaak aan ...

Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held!  De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte ...

Helaas, de dagen van de W12 bij Bentley zijn geteld

Mogen wij dit jammer vinden?  100.000 exemplaren sinds 2003, dat is het gigantische aantal ...