Dakloze Bentley Continental GT is een pareltje

Knap, stijlvol, luxueus en vooral krachtig

Een Bentley Continental GT die volautomatisch en tot een snelheid van 50 km/u in 19 seconden zijn dak afwerpt? Een nekverwarmer, verwarmd stuur, stoelen en armsteunen om dit ook bij een winterzonnetje en temperaturen tegen het vriespunt aan te durven? Hij is er! De nieuwe Bentley Continental GTC.

Deze (letterlijk en figuurlijk) zware Bentley werd ontwikkeld op het nieuwe MSB-platform van de Porsche Panamera. Onderhuids geen Porsche-teoestanden maar wel de gekende 6 liter W12-krachtbron van 635 paardjes en een maximumkoppel van 900 Nm. Of tussen ons gezegd en gezwegen…cijfers om de straatstenen uit de grond te sleuren. De Bentley Continental GT Convertible doet dan ook een sprintje van 0 naar 100 in 3,8 seconden en tikt zijn maximumsnelheid af op 333 km/u. Mooie cijfers.

Schakelen gebeurt via een gerobotiseerde achttrapsautomaat met, uiteraard, een dubbele koppeling. Zoals voorheen is vierwielaandrijving standaard maar deze treedt alleen in werking bij gripverlies. In normale omstandigheden wordt deze krachtpatser voor 98% aangedreven op de achterwielen. Echter, bij gripverlies kan tot 38% van de trekkracht naar de voorwielen getransfereerd worden. Spelen blijft dus tot de mogelijkheden.

Prijzen zijn nog niet gekend maar als je weet dat de Continental GT start vanaf 207.000€, mag je er nog een extra rib uit je lijf bijrekenen.

[foogallery id=”53014″]

 

You May Also Like

Is een Bugatti Chiron Sport over een kletsnatte Nordschleife sturen een goed idee? (Video)

De mannen van Top Gear zochten het uit Helaas, wij krijgen zulke telefoontjes nog ...

MenStyle Road Test: Skoda Octavia Combi RS iV

Nu de stekkerversie, straks de klassieke benzineversie  Voor het eerst kregen we de kans ...

Deze Nike’s in Gulf-kleuren zijn het hebbedingetje voor racefanaten

Toch geen officiële collab… Jammer dat Porsche, Gulf en Nike er samen niet zijn ...