Vanaf nu kan je ook de Porsche Taycan 4S bestellen

Het instapmodel…

En wat voor één! Na de Turbo en Turbo S, is de elektrische vierzitter nu ook beschikbaar als 4S. En in deze variant heb je de keuze tussen de Performance en de Performance Plus.

Geen 687 en zelfs 762 pk sterke Taycan uit de Turbo (S) maar met een piekvermogen van 530 pk voor de Performance of 571 pk voor de performance Plus blijven het elektrische bommetjes die in 4 seconden naar 100 knallen en een top halen van 250km/u. Het grote verschil tussen de Performance en de Performance Plus zit em in het rijbereik. De Performance stroomt 407 kilometer ver, terwijl de Performance Plus zonder stroom valt na 463 kilometer.

Net als de Turbo en de Turbo S beschikt ook de Taycan 4S over vierwielaandrijving en reken ze ook hier op twee synchroonmotoren met permanente magneet. Eentje op de vooras en eentje op de achteras. Remmen doet de 4S niet op keramische remmen zoals zijn krachtigere broertjes maar de 19-duimswielen stoppen ook met gietijzeren stuks en rode remklauwen als een baas. Verder is ook de adaptieve luchtvering met drie kamers en de elektronisch gestuurde PASM-schokdemping standaard inbegrepen.

Verder heeft de Taycan 4S standaard een gedeeltelijk lederen interieur maar mits een meerprijs is er uiteraard ook een volledig lederen interieur mogelijk. Meer nog, om zijn groene duurzame status nog wat kracht bij te zetten is er ook een volledig lederenvrij interieur mogelijk. Deze is gemaakt met duurzame en gerecycleerde materialen.

Bestellen kan vanaf nu en midden januari verwachten we hem in de showrooms. De basisprijs bedraagt 110.533,50 euro…en dat is inclusief BTW.

 

You May Also Like

Dit is de nieuwe Audi A3 Sportback

Het regent premières… Terwijl de wereld hoe langer hoe meer Corona-besmettingen te verwerken krijgt, ...

Dit is het uitzwaaimodel van de Lamborghini Aventador

Dankjewel en merci!  Lamborghini trekt met de LP 780-4 finaal een streep onder zijn ...

Dit is de eerste elektrische SUV van BMW

de iX3 Daar waar de concurrentie Mercedes (EQC) en Audi (e-tron) al met SUV-stroomstoten ...