Kurt Cobains gitaar kan nu van u zijn

De linkshandige Fender Mustang gaat onder de hamer…

Pure nostalgie. Dat is het gevoel als we terugdenken aan de betreurde Kurt Cobain en zijn Nirvana, de rockband die met wereldhits als ‘Smells Like Teen Spirit’ en ‘Lithium’ tenten nog steeds op zijn kop kunnen zetten en mensen zich laten verleiden tot een stevig potje luchtgitaar.

Nu, misschien is het moment wel aangebroken om te stoppen met luchtgitaar en de enige echte blauwe linkshandige Fender Mustang van Cobain aan te schaffen en de baas van heel de tent te worden. Zo wordt deze gitaar, die we kennen uit de officiële videoclip geveild bij veilinghuis Julien’s Auctions.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nirvana (@off1cial_nirvana)

Al zal je wel diep in je portemonnee moeten headbangen want ze hopen er niet minder dan 800.000 dollar voor de iconische gitaar op te halen. Met een deel van dat geld willen ze goede doelen steunen die zich inzetten voor geestelijke gezondheid. De cirkel is rond als je weet dat Kurt, die stevig aan de drugs zat en kampte met geestelijke problemen, zichzelf van het leven beroofde met een shotgun.

Cover: giphy

 

 

You May Also Like

2240 Social Club brouwt nu ook artisanale spirits ‘on demand’

Op maat van bedrijven, resto’s tot festivals… Het Antwerpse bedrijf 2240 Social Club met ...

Hier is de Maserati MC20

Eindelijk een opvolger voor de MC12!  Hoewel de eerste foto’s afgelopen week al werden ...

Standaard: Bugatti rijdt 350 kilometer met testrijder voor aflevering bij klant

Testrijder, wat een droomjob  5 miljoen euro, dat is de vanafprijs van de Bugatti ...