Vegan restaurant Lento opent in historisch hart Antwerpen

Antwerpen krijgt er een culinaire hotspot bij!

We moeten heel eerlijk bekennen… wij steken wel wat vlees, vis, eieren,… achter de kiezen. Dat wil echter niet zeggen dat wij niet openstaan voor andere zaken. Zo zijn we bijvoorbeeld wel heel erg curieus naar Lento. Dit bekroond vegan restaurant opent een tweede vestiging in het historische hart van Antwerpen na een succesvol parcours met hun eerste restaurant in Hasselt. De focus blijft ‘vegan fine dining’ en ze hopen met hun tweede vestiging nog meer fans van over heel België te kunnen bereiken. 

Award winning restaurant

Koppel Tekla en Yolan startten vier jaar geleden restaurant Lento in Hasselt. Zij in het restaurant, hij in de keuken. Al snel blijkt hun vegan fine dining concept een gat in de markt in Hasselt. Maar ook daarbuiten valt Lento erg in de smaak. Maar liefst drie jaar op rij gaat Lento met de prijs als beste vegan restaurant van België naar huis. Veggies zakken van heinde en ver af naar Hasselt voor Lento’s comfort food, soms komen ze zelfs uit Brugge voor een take-away menu. In 2021 brengen ze zelfs een boek uit ‘Vegan zoals je het nog nooit proefde’ om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de Vegan keuken.

Uniek pand in Antwerpen

Zaakvoerders Tekla en Yolan zijn nu klaar om hun succes uit te breiden met een nieuwe vestiging in Antwerpen. Dat ze voor Antwerpen kiezen is voor hen een logische stap. De sfeer, de omgeving, de ruimdenkende mensen…  Het ambitieuze duo is er zeker van dat Antwerpen klaar is voor hun frisse kijk op de vegan keuken. Het pand wordt momenteel volledig verbouwd en zal helemaal klaar zijn voor gasten vanaf 19 april.

‘Ik kan niet wachten om erin te vliegen in Antwerpen. Deze stad heeft voor ons een unieke aantrekkingskracht en ik voel me er al helemaal thuis!’ —  Tekla Vancleynenbreugel, zaakvoerder Lento

Missie
Lento is een volledig veganistisch restaurant. Ze willen met een originele en creatieve menu laten zien dat vegan net zo rijkelijk, bourgondisch en smaakvol kan zijn als de klassieke keuken. En daarmee trekken ze niet alleen veganisten aan maar is Lento een restaurant voor iedereen met een bewuste levensstijl.

Vegan fine dining
Verwacht je bij Lento niet aan een simpele salade of kikkererwten, maar aan een onderdompeling in de wereld van plantaardige voeding. Bij Lento krijg je elke vijf weken een nieuwe menu voorgeschoteld. Steeds met aandacht voor seizoensgebonden producten en texturen van groenten.

‘Mijn missie als vegan chef is om de mensen te laten genieten van een bourgondische, culinaire ervaring, en dat op een volledig plantaardige manier. Je hoeft nooit in te boeten op smaak. Dat is het Lento-sausje’.  — Yolan Bamps, zaakvoerder en kok van Lento

Lento open haar deuren op 19 april op dit adres: Oude Koornmarkt 44a, 2000 Antwerpen.

Reserveren kan je alvast via hier.
www.restaurantlento.be

 

You May Also Like

Drink Campari en steun een goed doel tijdens Negroni-week

Santé!  Voor het 10de jaar op rij bundelen Campari, het iconische rode Italiaanse aperitief, ...

Bollinger R.D. 2008: gedurfd en glorieus!

Santé!  De champagnestoppen vliegen ons rond de oren. Nadat we net wat nieuws uit ...

Deze heerlijke Glenmorangie-cocktails mogen vanavond niet ontbreken

Met dank aan Glenmorangie Highland Single Malt Scotch Whisky Twee jaar geleden maakten we ...