Na de EQS lanceert Mercedes nu ook de EQB

Ze blijven elektrische wagens uit hun hoed toveren…

Er wordt tijdens deze coronaperiode een serieus pak afgevogeld, getuige de vele corona-baby’s die geboren of nog moeten geboren worden. En dat deze vruchtbare periode niet alleen tussen de lakens voor vertier zorgen, maar ook op de tekentafels van Mercedes is een feit. Zo stellen ze na de EQS hun zoveelste nieuwe telg voor, de Mercedes EQB SUV.

Deze, zoals de naam al doet vermoeden, volledig elektrisch aangedreven SUV is een variant op de GLB, die we op fossiele brandstof al eens aan de tand mochten voelen in de AMG GLB 35 4Matic-versie, en die samen met de EQA Cross-over het compacte gamma vervolledigt.

Hoewel compact? Met zijn (mogelijk) zeven zitplaatsen en 1.710 liter bagage is deze groene jongen niet echt compact te noemen. Hij borduurt dus voort op zijn fossiel aangedreven broertje en heeft ook, als we een blik op het interieur werpen, dezelfde praktische, doch luxueuze eigenschappen.

De Mercedes EQB 350 4MATIC heeft accupack van 66,5 kWh wat moet zorgen voor een (WLTP) actieradius van 419 km. Er komen een aantal varianten (voor- of vierwielaandrijving) waarbij de topversie 272 paardjes zal huisvesten. Laden kan tot 11 kW aan wisselstroom (AC) en tot 100 kW met gelijkstroom (DC).

Het visuele verschil tussen de EQB en GLB?
– Een gesloten Black Panel grille
– Doorlopende LED dagrijverlichting
– Doorlopende lichtbalk
– Enkele kleine aerodynamische tweaks vooraan
– Specifieke tweekleurige 20-duims velgen

Hij wordt verwacht in de tweede helft van 2021. Prijzen zijn vooralsnog niet gekend maar reken maar op een vanafprijs van 55.000 euro.

You May Also Like

Mooierd Marissa Galle zet Jaguar i-Pace in vuur en vlam

Die willen wij ook wel eens een weekje uittesten… Niet dat we knapperd Marissa ...

BMW i4 gaat volgend jaar in productie

Een elektrische Gran Coupé… Terwijl ze letterlijk en figuurlijk de stekker uit de i8 ...

Mercedes-AMG x will.i.am: MBUX SOUND DRIVE, een interactieve muziekervaring

Laat muziek reageren op jouw rijstijl Mercedes-AMG kondigde op CES 2024 de introductie aan ...