Lamborgini lanceert LPI 800-4 voor Countach’ 50ste verjaardag

De legende leeft voort…

Vijftig jaar na de LP400 is er nu de Countach LPI 800-4. De naam helpt ons ineens meer te kunnen vertellen over deze (helaas) tot 112 stuks gelimiteerde sterke stier met onderhuids de atmosferische 6,5 liter V12. Die ligt nog steeds in de lengte (L), centraal achterin (P) en krijgt hulp van een elektromodule (I wat staat voor Ibrido) die we ook kennen uit de Sian. De 800 is het aantal paardjes deze stier op het asfalt jaagt en de 4 staat voor vierwielaandrijving.

Dit alles moet volstaan om de Countach in 2,8 seconden naar 100 km/u te jagen en in 8,6 seconden zelfs naar 200 km/u. Stoppen met versnellen doet deze jonge bull pas bij een snelheid van 355 km/u.

Qua onderstel en design vinden we heel wat elementen uit de Aventador en Sian terug maar zonder zijn stamboom te verloochenen. Wat we niet terugzien? De uitklapbare koplampen. Maar laat dat de pret niet drukken. Er zijn genoeg elementen die dit heerlijk scheurijzer laten terugdenken aan zijn voorvader.

In het voorjaar 2022 moeten de eerste exemplaren van de Italiaanse band gerold worden. Prijzen zijn vooralsnog niet officieel bekendgemaakt maar als je weet dat er voor de Sian minstens 2 miljoen euro, exclusief btw en taksen, moest betalen, weet je dat dit zeker niet minder zal zijn.

 

 

 

You May Also Like

Brabus Rocket 900…dé gezinswagen voor stoere papa’s

Fasten your seatbelts… Wat Als? Je tien AMG GT 4-Door Coupé’s onder handen laat ...

MenStyle Road Test: Subaru XV

Nummer twee uit onze drieledige Subaru Test dit najaar… Of we in onze Japanse ...