Uniek luxehotel in 100 jaar oude olijfgaard opent deuren op Dugi Otok (Kroatië)

Vier keer inspiratie voor jouw ideale nazomer in Kroatië

Hoewel de zomer al bijna in onze achteruitkijkspiegel ligt, hebben we hier in België nog maar weinig kunnen genieten van zomerse temperaturen. Kriebelt het alweer om warmere oorden op te zoeken? Dan komt een nazomer in Kroatië als geroepen! Wij zetten daarom graag wat inspiratie voor je volgende trip op een rij. Vorige maand opende er een nieuw luxehotel op het eiland Dugi Otok. En niet zomaar eentje. Het unieke hotel is uitgehouwen in een heuvel onder een eeuwenoude olijfgaard. Verder scoorde het Kroatische eiland Korčula de vijfde plaats als een van ’s werelds beste eilanden om dit jaar te bezoeken en kondigt Ryanair opnieuw een nieuwe vluchtroute aan vanaf begin december. Dit keer tussen Zagreb en Eindhoven. Tot slot doen we de leukste Instagramwaardige plekjes uit de doeken en geven we een handig overzicht van de huidige reismaatregelen. Buckle up!

Nieuw, uniek luxehotel in 100 jaar oude olijfgaard

Op het Kroatische eiland Dugi Otok, in hart van Kroatië, opende zopas het bijzondere boetiekhotel Villa Nai 3.3 haar deuren. Het hotel is uitgehouwen in een heuvel onder een eeuwenoude olijfboomgaard. Voor de bouw maakte de vooraanstaande Kroatische architect Nikola Bašić gebruik van stenen uit de olijfgaard terwijl het interieur werd ingericht met designmeubels die perfect in harmonie zijn met de natuur. Het hotel telt 8 luxe accommodaties en twee restaurants, Grotta 11.000 en 3.3, die traditionele recepten en lokale producten gebruiken. Bovendien zijn ze niet alleen toegankelijk voor de gasten van het hotel maar ook voor het grote publiek. In de buurt van het hotel vind je het dorp Žman en het prachtige natuurpark Telašćica.

4 Instagramwaardige plekjes in Kroatië

Zin om met je fototoestel of smartphone in de aanslag de natuur in te duiken? Wij zetten de leukste tips voor je op een rij. Wat dacht je van het beschermde natuurpark Kaap Kamenjak in het zuiden van Istrië? De indrukwekkende kustlijn strekt zich uit over zo’n 30 kilometer en bestaat uit prachtige baaien, eilandjes, stranden en bijzondere kliffen. Mag het wat actiever? Trek dan naar Buzet. Hier wandel je voor 13,5 km in het spoor van zeven watervallen en eens aangekomen in Kotli kun je zelfs een duikje wagen om af te koelen. Helemaal in het noorden van Kroatië wacht je nog meer wandelplezier in de groene kloof van Zeleni vir. De populairste wandeling is het Duivelspad dat je meeneemt over trappen en bruggetjes doorheen het smalste en mooiste deel van de kloof. Het eiland Dugi Otok, voor de kust van Zadar, heeft dan weer stranden die zich kunnen meten met de Malediven. In het noorden van het eiland vind je bijvoorbeeld het strandje Veli Žal waar soms zelfs dolfijnen gespot kunnen worden.

Korčula in top 5 mooiste eilanden

Niet te missen is ook het Kroatische eiland Korčula dat door de internationale reiswebsite Big 7 Travel werd uitgeroepen tot een van ’s werelds beste eilanden om te bezoeken in 2021. In hun lijst met The 50 Best Islands in the World, pronkt Korčula op de vijfde plaats. Volgens de website is het eiland een van de must-visits aan de Zuid-Dalmatische kust. Het eiland ligt wat meer afgelegen waardoor je er in alle rust kunt genieten. Het gelijknamige stadje dat je op het eiland vindt, staat vanwege de middeleeuwse pleinen, kerken, paleizen en huizen trouwens ook bekend als “Klein Dubrovnik”. Voor natuurliefhebbers zijn de stranden en dichte bossen dan weer een waar paradijs. Oh ja, en Korčula zou bovendien ook het geboorte-eiland van Marco Polo zijn, daar kunnen de locals je vast veel meer over vertellen.

Vanaf 3 december nieuwe verbinding tussen Zagreb en Eindhoven

Eerder dit jaar kondigde lagekostenmaatschappij Ryanair al een nieuwe verbindingaan tussen Zagreb en de luchthaven van Charleroi. Nu doet de Ierse maatschappij hier nog een schepje bovenop. Vanaf 3 december zal Ryanair ook twee keer per week vluchten uitvoeren tussen Zagreb en Eindhoven. Voor veel Belgen is dit een interessante route omdat je vanuit Hasselt of Antwerpen op een dik uurtje in Eindhoven staat.

#SafeTravel: wat zijn de huidige reismaatregelen in Kroatië?

Zin gekregen om je tripje naar Kroatië te plannen? Hou dan ook rekening met de geldende maatregelen. Er zijn 7 mogelijke inreisvereisten en deze sommen we graag voor je op in onderstaande infographic. Meer info vind je hier.

Bron & foto’s: Sound of C PR

 

You May Also Like

Zo bouw je je eigen en betaalbare Jeep Wrangler

In Lego… Jeep en LEGO hebben het nieuwste LEGO® Technic™ model onthuld, de unieke ...

Zo loop jij er deze herfst hip en stijlvol bij

Zo loop jij er deze herfst hip en stijlvol bij Onze herfst essentials op ...

Laat je inspireren door Vitra’s Home Stories Winter 2023

Deze winter reizen we naar Londen om een kijkje te nemen achter de deuren ...