MenStyle Tip: Word fitter dankzij TRX

Maak je body summer proof

De zomer er met rassenschreden aan. Tijd dus om de winterrolletjes in te ruilen voor een strakke body. En dat komt er natuurlijk niet op bestelling. Hoe je dit kan doen? Uiteraard door te trainen en dat je geen tijd hebt hoeft daarbij geen uitvlucht te zijn. Zo heb je clubs, zoals Aspria, dat we hier al eens testten, die werken, trainen en ontspannen faciliteren onder één dak. Het is daar waar we ook kunnen kennismaken met TRX, een sport met riemen. Het lijkt op het eerste gezicht erg primitief maar van zodra u zich verdiept in de oefeningen, merkt u dat er verrassend veel mogelijkheden zijn!

TRX werd ontwikkeld door een marinier bij de Amerikaanse Navy Seal. Hij wilde graag op zee zijn spieren trainen, maar zonder dat hij met te veel materiaal hoefde te sleuren. Hij bedacht dus een systeem met twee riemen waarvoor hij niet meer dan een bevestigingspunt nodig had. Vergeet halters, staven en andere fitnesstoestellen. Hier gebruikt u uw lichaam en de zwaartekracht als tegengewicht.

De bewegingen, die u in reeksen uitvoert en die enkel gebruikmaken van uw lichaamsgewicht, zijn ideaal om uw evenwicht te trainen en ondertussen uw lange en diepe spieren te versterken. Wat uw niveau ook is, u merkt al snel resultaat op. Na slechts een klein halfuurtje, voelt u spieren die u normaal nauwelijks gebruikt wakker worden. In combinatie met sprongen, kan je zelfs ook wat cardio doen. Het perfecte bewijs dat TRX een groot deel van uw lichaam op een zachte manier aanspreekt. Zo verbetert u constant en kunt u trainen op uw eigen tempo, zonder vrees voor blessures, want de oefeningen zijn impactloos. Ideaal voor mensen die last hebben van gewrichtsproblemen of een pijnlijke rug.

Bij Aspria kan u TRX beoefenen tijdens groepslessen of tijdens individuele sessies (personal training). Meer info? Ga dan even naar de website van Aspria en maak een afspraak om je eens goed uit te leven.

Foto’s: ©Aspria/triptyque

 

You May Also Like

Kamping Kitsch Club ‘You Never Woke Alone’ snelt in recordtempo naar uitverkochte editie

Sorry, wokers. It’s only the beginning Het gaat hard voor Kamping Kitsch Club. Het grootste ...

Beats ’n Bots komt met grootste bierpongevenement van de Benelux!

Op 7 september organiseert ‘Beats ‘n Bots’ terug het officiële BK bierpong. Het festival ...