Belgische ex-F1 piloot Thierry Boutsen in Abarth: ‘De circel is rond’

Hop naar het mondaine Monaco! 

Het in-scène zetten van zijn modellen maar op een andere manier. Zo kunnen we het concept ‘Abarth Stories’ omschrijven. Dit project werd specifiek uitgedacht voor de Belux-markt. Sedert de lancering van het merk in 2008 weet Abarth steeds meer succes te boeken in België en het Groothertogdom Luxemburg, en staat zelfs op het punt om een referentie te worden op het vlak van (kleinere) sportieve wagens.

De eerste “Abarth Story” van 2020 brengt de lezers en kijkers naar het vorstendom van Monaco waar ze de Belgische piloot Thierry Boutsen ontmoeten. Hij was zo onder de indruk van deze nieuwste uit Turijn afkomstige creatie, de Abarth 695 70° Anniversario, dat hij de wagen ook gewoon bestelde…

De ontmoeting met Thierry Boutsen vond plaats in januari in Monaco, de plaats waar hij sinds jaren met zijn familie leeft. Het Festival du Cirque De Monte Carlo is volop aan de gang, en met een stralende blauwe hemel buiten, ontmoeten we Thierry Boutsen in de lobby van het hotel Columbus. Boutsen die meer dan 23 jaar van zijn leven heeft gewijd aan de competitie, een man met een passie voor auto’s.

“Ik heb mijn moeder leren autorijden, het was aan boord van een Fiat 500”, aldus de wel erg serene doch enthousiaste man. Dit verklaart zonder enige twijfel zijn enthousiasme voor de sportieve variant van het huidige model, verkocht onder de merknaam Abarth. “Ik heb deze speciale editie ter ere van de 70ste verjaardag van het merk gekocht, en deze is in dezelfde kleurstelling afgewerkt als de Fiat 500 uit 1957 die ik ook in mijn bezit heb. De cirkel is dus rond!”

Doorheen de nauwe straten van Monaco richting de ‘corniche’ die ons naar de autosnelweg richting Menton brengt, is duidelijk dat de voormalige F1-piloot in zijn ‘nieuw speelgoed’ nog steeds over immense rijtalenten beschikt. “Deze nieuwe Abarth heeft alles wat men kan wensen : hij is licht, wendbaar, krachtig, perfecte wegligging en krachtige remmen. Alles werd ontwikkeld om de beste te zijn”, aldus de piloot-specialist !

En piloot? Neem dat maar een beetje letterlijk. Reeds meer dan 20 jaar, en nog steeds gepassioneerd door de wereld van de autosport, doet Thierry Boutsen momenteel aan vliegtuigbemiddeling, met zijn onderneming Boutsen Aviation, dat eveneens in Monaco gevestigd is. “Ik blijf nochtans een autoliefhebber”, voegt hij daaraan toe. “Net om die reden heb ik daarom onlangs een nieuwe firma opgericht gespecialiseerd in de verkoop van collectiewagens, zowel wagens geschikt voor de openbare weg als competitiewagens. Onze specialiteit? Zeldzame voertuigen vinden die beantwoorden aan de specifieke criteria van de klanten…van een Lancia Stratos of Porsche 904 naar een Ferrari F1 in rijklare toestand!”

Een man die zijn klassiekers kent…en er ook gewoon mee rijdt…

You May Also Like

Cristiano Ronaldo maakt Manchester United belachelijk met gruwelijk horloge

1-0 Hoe je je ex-werkgever te kakken zet? Door één van jouw fantastische doelpunten ...

MenStyle On Tour: Launch BMW M5 & vlammen op Spa-Francorchamps

Weer iets afgevinkt op onze bucket list… Afgelopen maandag, 22 juni, was een historisch ...

In 12 seconden in de zevende hemel met de Maserati MC20 Cielo

Cielo… uiteraard Vrij vertaald is ‘Cielo’ lucht of hemel… en dat is ook wat ...