Valtteri Bottas neemt zijn nieuw scheurijzer in ontvangst

Een Mercedes-AMG ONE

Een van de 275 Mercedes-AMG’s die van de band rollen of zullen rollen heeft een nieuwe eigenaar gevonden, niemand minder dan F1-piloot en voormalig Mercedes-rijder Valtteri Bottas, die ondertussen de kleuren van Alfa Romeo verdedigt. “Het wachten waard” laat de Fin weten en dat kan wel kloppen als je weet dat het zowat vijf jaar geduurd heeft tussen het ontwerp en de uiteindelijke productie ervan.

Wat er zo speciaal is aan de Mercedes-AMG ONE? Het is zowat de eerste legale wagen die aangedreven wordt door een F1-motor. Hij wordt dan ook bestempeld als de F1-wagen van de weg. Zo beschikt hij over een 1,6-liter turbogelaten hybride V6-motor ondersteund door twee elektrische motoren. Zo zou hij puur elektrisch 18 kilometer ver komen. Zou… want wie dit beestje op de staart trapt weet dat de sensaties niet zullen gebeuren door puur elektrisch te rijden.

Met zijn 1.049 pk schiet hij in 2,9 seconden naar 100 en knalt hij door tot een topsnelheid van 352 km/u. Maar vergeet het rechtdoor knallen, zo kan hij ook uit de voeten, euh rubberen sloffen, op een bochtig circuit. Zo tikt hij een rondje Nürburgring af in 6:30:705, sneller dan bijvoorbeeld een Porsche 911 GT2 RS of zijn broertje de Mercedes-AMG GT Black Series.

Of Valtteri er ook mee zal pronken op Spa-Francorchamps eind deze maand? Dat zullen we hem zelf kunnen vragen want wij zijn uitgenodigd bij Alfa Romeo en kunnen bij hem op de koffie. Wordt vervolgd…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Foto’s: Instagram Valtteri Bottas 

You May Also Like

Wereldkampioen F1 lanceert zijn TommyXLewis Hilfiger-collectie in De Bijenkorf

Daar willen we zeker bij zijn!  Helaas zijn de plaatsen beperkt en nodigt De ...

Hier is de langverwachte nieuwe Toyota Land Cruiser

Woestijnpatser op diesel De Land Cruiser werd 72 jaar geleden geboren als de “Toyota ...

Wow! Dit is de nieuwe Audi RS6

Breder, groter, sterker, sneller,… Bekijk die snuit en je voelt het in de toppen ...