Fiat gaat de schattige toer op met zijn Topolino

Een missie om voor duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden 

FIAT zet zijn missie voort om duurzame mobiliteit te ontwikkelen voor steden, door ze te transformeren in ontspannende speelplaatsen waar autorijden een gemakkelijke en duurzame ervaring wordt die voor iedereen toegankelijk is. Geen gemakkelijke doelstelling maar wel eentje die misschien wel werkelijkheid wordt dankzij hun nieuwe speeltje, de nieuwe Fiat Topolino. Wat het is?  Een vrolijke en coole nieuwe elektrische auto voor iedereen, voor gezinnen en zelfs voor de allerjongsten, aangezien de minimumleeftijd om ermee te rijden – afhankelijk van de markt – 16 jaar is. Hebben we dat bij de Stellantis-groep al niet eerder gezien? Tja, kenners zullen ongetwijfeld wat dingen terugvinden uit de Citroën AMI (Buggy).

Toch wil de Topolino zijn eigenheid en stijl creëren en dat doet hij met zijn frisse ‘Dolce Vita’-looks en talloze exclusieve accessoires zoals een douche die hem zelfs ideaal maakt voor op het strand. Misschien slaagt Fiat er zelfs zo de jongere generatie opnieuw in de ban doen raken van de “auto”, en dan met name Gen Z, een jong publiek met een sterke interesse in duurzaamheidskwesties en bijzonder gevoelig voor persoonlijke, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke vervoersoplossingen. De Topolino vertegenwoordigt ook de droom op vier wielen van liefhebbers van de Riviera, want het is het perfecte voertuig om te genieten van de Italiaanse zomer op de binnenwegen van de prachtige Italiaanse kust. Een buitengewone dualiteit: een ideale oplossing voor kleine dorpjes aan zee en chaotische stadscentra. Wij vertrekken binnenkort naar Napels en de Amalfi-kust… dames en heren bij Fiat, hebben jullie een exemplaar voor ons over?

Het gamma bestaat uit twee verschillende versies, de ene gesloten en de andere open, met identieke structurele kenmerken, namelijk dezelfde kleur, Verde Vita, hetzelfde wielontwerp en dezelfde esthetische benadering van het interieur. Dankzij zijn extreme compactheid in vergelijking met een normale auto (2,53 meter lang), zijn grote wendbaarheid en een veilige topsnelheid van 45 km/u, wekt de Topolino het verlangen op om zonder stress over de weg te rijden. Beide modellen zijn veelzijdig en hebben een grote elektrische capaciteit, met een accu van 5,4 kWh voor een actieradius van 75 km en een volledige lading in minder dan vier uur. Dat is meer dan genoeg voor je dagen aan zee of je dagelijkse woon-werkverkeer door het stadscentrum. 

De kleine afmetingen worden gecombineerd met een indrukwekkende bewegingsvrijheid, dankzij de twee niet uitgelijnde zitplaatsen, het grote ruitoppervlak dat de ruimtebeleving in zijn geheel aanzienlijk vergroot, maar vooral dankzij strategische opbergruimtes, zoals die tussen de bestuurder en de passagier waar een koffer geplaatst kan worden, voor een totaal van 63 liter aan opbergruimte in het interieur.

Dolce Vita personalisatie

De Fiat Topolino kan subtiel worden gepersonaliseerd om zijn Rivièrakarakter nog meer te benadrukken: er kan een exclusieve, ultrapraktische handdouche worden toegevoegd die is ontworpen voor dagen op het strand aan de Italiaanse kust. 

De gesloten versie kan worden gepersonaliseerd met stickers met houteffect op de portieren, terwijl voor de open versie stickers (met strepen zoals op een zomertent) op het dak kunnen worden aangebracht om de auto dat extra Dolce Vita tintje te geven. Beide versies zijn uitgerust met een bagagerek achteraan, de Dolcevita Box – een elegante, uiterst functionele strook stof waarin persoonlijke spullen kunnen worden opgeborgen – en achteruitkijkspiegels in vintage-stijl met chroomeffect. De twee modellen onderscheiden zich door de toevoeging van Dolce Vita dorpels en deurkoorden op de open versie, en een zonneklep op het dak op de gesloten versie. 

Om aan alle wensen van de klant te voldoen, zijn er bovendien optionele accessoires verkrijgbaar op de Fiat accessoires webpagina of bij de FIAT-dealers. Er worden vijf verschillende items aangeboden die perfect passen bij de stijl van de Topolino: een ruime tas voor het bagagerek, een USB-ventilator, een Bluetooth-luidspreker, een thermosfles voor warme of koude dranken en de twee stoelhoezen die indien nodig veranderen in zachte, comfortabele strandlakens. En dat alles natuurlijk in Verde Vita. 

Een eenvoudig, plezierig digitaal klanttraject in slechts 3 klikken

Om een nog efficiëntere en intuïtievere klantervaring te bieden, is het aankoopproces voor de nieuwe Fiat Topolino ongelooflijk eenvoudig: slechts 1 model, 3 klikken om het voertuig te configureren en te kopen en een ultragemakkelijke winkelervaring waarmee klanten hun bestelling kunnen volgen.  

Bij de lancering van de Topolino, vandaag 4 juli, zal er een speciaal “Wees de eerste” initiatief beschikbaar zijn in Italië en Frankrijk op FIAT’s website, voor degenen die als eerste met hun nieuwe elektrische vierwieler willen rijden. De Topolino zal vanaf 2024 in België en Luxemburg te koop zijn.

You May Also Like

MenStyle Road Test: Mercedes-Benz GLC 300 4MATIC AMG-Line

Mercedes-Benz heeft zijn GLC in een nieuw jasje gestoken. Hoewel de GLC nog steeds ...

MenStyle On Tour: ‘The Long Drive’ door Frederik Herregods

Op bezoek bij vrienden… Wie ons een beetje volgt weet dat we het laatste ...

Valtteri Bottas neemt zijn nieuw scheurijzer in ontvangst

Een Mercedes-AMG ONE Een van de 275 Mercedes-AMG’s die van de band rollen of ...