Hier is de Porsche 911 (992) GT3 Touring

Iets beschaafder…

We moeten het voorlopig helaas enkel vertellen ‘van horen zeggen’ maar de nieuwe Porsche 911 GT3 moet zowat het beste zijn dat ooit van de band is gerold in Zuffenhausen. Maar voor zij die de brute GT3 liever iets onopvallender, subtieler maar daarom niet trager wil, is er nu de Touring, zonder gigantische vaste achtervleugel en meer gericht op de openbare weg dan op het circuit.

Het betere uit twee in extase gehulde werelden. Zo beschik je nog altijd over de 510 pk 4-liter sterke zescilinder-boxer die geen moeite heeft om tot maar liefst 9.000 toeren te klimmen maar beschik je niet meer over de brutere look van het patserige broertje.

Verder herken je de ‘bravere’ GT3 aan zijn zilverkleurige uitlaatpijpen (optioneel ook in zwart) en raamlijsten en is het stuur, versnellingspook en deurpanelen in leder afgewerkt. De grote achtervleugel maakt plaats voor een uitschuifbare spoiler om ook in deze versie voor het nodige downforce te zorgen.

Schakelen doe je met een manuele zesbak al is ook een PDK-7bak een optie. Prijs? 174.639,30 euro, oftewel identiek aan het brute geweld van de ‘gewone’ 911 GT3. Wat verkiezen jullie?

 

 

You May Also Like

Met de McLaren 675LT Spider klieven je haren door de wind

De rapste dakloze McLaren ooit…als productiewagen toch… Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk ...

Komt er een Targa-versie van de Toyota Supra?

Yes please!  Corona impacteert alles en iedereen, dus ook de autoindustrie. Zowat alle autosalons ...

VW-groep, Mazda en Volvo sturen kat naar 99e Autosalon Brussel 2022

Geen Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volvo en Mazda We pinken een ...