Hier is de Porsche 911 (992) GT3 Touring

Iets beschaafder…

We moeten het voorlopig helaas enkel vertellen ‘van horen zeggen’ maar de nieuwe Porsche 911 GT3 moet zowat het beste zijn dat ooit van de band is gerold in Zuffenhausen. Maar voor zij die de brute GT3 liever iets onopvallender, subtieler maar daarom niet trager wil, is er nu de Touring, zonder gigantische vaste achtervleugel en meer gericht op de openbare weg dan op het circuit.

Het betere uit twee in extase gehulde werelden. Zo beschik je nog altijd over de 510 pk 4-liter sterke zescilinder-boxer die geen moeite heeft om tot maar liefst 9.000 toeren te klimmen maar beschik je niet meer over de brutere look van het patserige broertje.

Verder herken je de ‘bravere’ GT3 aan zijn zilverkleurige uitlaatpijpen (optioneel ook in zwart) en raamlijsten en is het stuur, versnellingspook en deurpanelen in leder afgewerkt. De grote achtervleugel maakt plaats voor een uitschuifbare spoiler om ook in deze versie voor het nodige downforce te zorgen.

Schakelen doe je met een manuele zesbak al is ook een PDK-7bak een optie. Prijs? 174.639,30 euro, oftewel identiek aan het brute geweld van de ‘gewone’ 911 GT3. Wat verkiezen jullie?

 

 

You May Also Like

Abarth lanceert draagbare ‘performance’ kleding

Voor echte sportievelingen… Stijl en prestaties, de waarden die het DNA van Abarth vormen, ...

MenStyle Road Test: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio (2020)

Eens gebeten, altijd gebeten… Dat wij Alfa-fans zijn, is denken we, sowieso wel geweten. ...

Land Rover Defender V8 maakt comeback

Een verrijzenis in stijl De Defender is terug en hoe! Zo komt Land Rover met ...