Cupra Formentor VZ5 Taiga Grey, laat het beest los

De echte baby-Urus? 

Heren, en ook dames, die Cupra wat kennen hebben ongetwijfeld al gehoord van de Formentor VZ5. Wél, van deze exclusieve krachtpatser komt er zowaar nog een iets exclusievere special edition, de Taiga Grey.

 

De VZ5, die we tijdens de zomer nog even mogen ophalen is de krachtigste versie van de scherpe crossover die we HIER al eens testen en wat mag bestempeld worden als het eerste echte Cupra-model nadat ze zich afscheidden van Seat. En krachtig? De 5 staat voor vijfcilinder en die cilinders vinden we terug in de 2,5 liter TSI benzinemotor die we ook al eens hebben horen ronken tijdens een test in de nieuwe Audi RS3 en die goed is voor bijna 400 pk, 480 Nm aan koppel en in staat moet zijn om het geheel in 4,2 seconden naar 100 te katapulteren.

Maar zoals eerder gezegd… exclusief is nog niet exclusief genoeg en dan heb je dus de VZ5 Taiga Grey waarbij Grey, logisch, verwijst naar de speciaal voor deze reeks ontworpen grijstint. Binnenin vinden we een donker met Nappa lederen zetels interieur en kunnen uiteraard nergens de typische koperen Cupra-accenten niet ontbreken.

Er zullen in totaal 999 stuks gebouwd worden. Wat de prijs is? Nog niet bekend maar ongetwijfeld wat meer dan de ‘normale VZ5′, die je zo’n 66.410 euro lichter maakt.

 

You May Also Like

Hier is de langverwachte BMW M3 Touring

Het BMW M modellenoffensief wordt in het 50ste jubileumjaar voortgezet met de toevoeging van ...

BMW iX M60: Next Level Elektrische krachtpatser

619 paardjes  De iX heeft voor- en tegenstanders en dan hebben we het vooral ...

Met de McLaren 675LT Spider klieven je haren door de wind

De rapste dakloze McLaren ooit…als productiewagen toch… Het dak gaat eraf! Letterlijk en figuurlijk ...