BMW lanceert hippe BMW CE O2

Een trendsetter

Met de nieuwe BMW CE 02 presenteert BMW Motorrad ongeveer twee jaar na de CE 04 opnieuw een e-voertuig voor stedelijke agglomeraties. Dankzij zijn elektrische aandrijving, trendsettende design en innovatieve oplossingen is de eParkourer een dynamische partner voor een nieuw soort mobiliteit en biedt hij massa’s rijplezier in een stedelijke omgeving.

Vooruitstrevend ontwerp en veel ruimte voor personalisering.

De nieuwe BMW CE 02 is elektrisch, spreekt vooral jongeren aan en is geen e-motorfiets of e-scooter. Het is een eParkourer. Gemaakt voor de stad en stedelijke omgevingen. Wendbaar, praktisch, robuust en qua ontwerp teruggebracht tot de essentie. Grote wielen zorgen voor robuustheid en tegelijkertijd voor rijplezier op allerlei ondergronden.

Twee prestatievarianten.

Bestuurders vanaf 18 jaar  mogen rijden met de nieuwe CE 02 met een maximaal vermogen van 11 kW (15 pk). In de versie met 4 kW (5 pk) (nominaal vermogen van 3,2 kW (4 pk)) met een begrenzing tot 45 km/u voldoet de nieuwe CE 02 ook aan de eisen van rijbewijscategorie AM en mag er in België bijvoorbeeld mee gereden worden vanaf 16 jaar en door bestuurders met een autorijbewijs.

In de 11 kW-versie stelt de krachtige aandrijving de nieuwe CE 02 in staat om snel te accelereren aan verkeerslichten en biedt hij een dynamische rijervaring. Met een topsnelheid van 95 km/u kan hij ook mee op snelwegen en het rijbereik van meer dan 90 km (11 kW-versie volgens WMTC) maakt lange avonturen in de stad mogelijk.

Twee rijmodi “Flow” en “Surf” als standaarduitrusting en “Flash” als optie

De nieuwe CE 02 wordt standaard geleverd met de rijmodi “Flow” en “Surf”. “Flow” biedt de optimale set-up om in stadsverkeer te cruisen, terwijl “Surf” een dynamische rijervaring biedt buiten het drukke stadsverkeer. De rijmodus “Flash” is ook beschikbaar als sportieve en dynamische aanvulling als onderdeel van de optionele HIGHLINE-uitrusting en als origineel BMW Motorrad accessoire.

De nieuwe BMW CE 02 wordt standaard geleverd met een externe lader met een laadvermogen van 0,9 kW. Die maakt snel en comfortabel opladen aan standaard huishoudelijke stopcontacten mogelijk. Het gaat nog sneller met de snellader met een laadvermogen van 1,5 kW, die beschikbaar is met de optionele HIGHLINE-uitrusting en als origineel BMW Motorrad accessoire (enkel 11 kW-versie).

TFT-scherm, USB-C-oplaadaansluiting en connectiviteitsoplossingen.

In de cockpit informeert een gemakkelijk af te lezen TFT-scherm de bestuurder over de rijsnelheid, de laadstatus van de accu en nog veel meer. Met een USB-C-oplaadaansluiting kan ook een smartphone van stroom worden voorzien. Via de BMW Motorrad Connected App toont uw smartphone u het voorspelde einde van het opladen dankzij een Bluetooth-verbinding, net als op de BMW CE 04. In de HIGHLINE-versie maakt de cradle-modus het mogelijk om de BMW Motorrad App op de smartphone (in een smartphonehouder) veilig te bedienen als extra display met het toetsenbord op het stuur. Ook kunt u uw reizen opnemen met de app. Met de BMW Motorrad Connected Services (ook inbegrepen in het HIGHLINE-pakket) kunnen de laadstatus en andere voertuiginformatie over de CE 02 altijd en overal worden bekeken via de app.

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW i4 M50

Wie zegt dat een elektrische BMW geen M kan zijn? BMW is klaar voor ...

Porsche lekt foto’s van Cayenne Cabrio

Een model dat nooit de productie heeft gehaald… De Porsche Cayenne rolt al sinds ...

Cupra Formentor VZ5 Taiga Grey, laat het beest los

De echte baby-Urus?  Heren, en ook dames, die Cupra wat kennen hebben ongetwijfeld al ...