BYD bouwt met YangWang U9 droomwagen die op 3 wielen kan rijden

Niet voor niets Build Your Dreams

Als er één Chinees merk is dat tegenwoordig over de tongen gaat, dan is het BYD wel. BYD, wat staat voor Build Your Dreams, gaat er prat op te kunnen concurreren met premium Europese merken en het Amerikaanse Tesla en de eerste tests lijken ze ook het voordeel van de twijfel te geven. Wij moeten nog even wachten maar de ‘Atto’, ‘Han’ en ‘Tang’ staan wel op onze testlijst de komende maanden. Wordt dus zeker vervolgd.

Maar kunnen de Chinezen ook een heuse Supercar bouwen? Wél, ze hebben in ieder geval al een tipje van hun ‘YangWang U9’ gelicht. Een wagen dat meer dan 1.000 pk op de vier… of zelfs drie wielen overbrengt. Drie? Hij heeft een Disus-ophangingssysteem waarmee hij na het verliezen van één wiel op drie wielen kan verder rijden zonder iets te beschadigen. Of je dit nu veel nodig hebt? Dat is een andere vraag.

De looks zitten, wat ons betreft, al mee. Deze tweezitter doet ons zowat denken aan de combi van een Lamborghini Huracan STO (de lijn en vin op het dak), een McLaren 675 LT (de snuit) en een klein vleugje Audi R8 (achterkant) maar dan wel eentje met een gigantische diffuser.

Kijken we onderhuids, dan beschikt de YangWang U9 over vier elektromotoren, één per wiel en levert een gecombineerd vermogen van meer dan 1.000 pk. Dit moet deze supercar in minder dan 2 seconden naar 100 km/u doen snellen. het rijbereik zou meer dan, een wel heel respectabele, 700 kilometer bedragen. Mooi!

Zou die ook in de testpool komen? Wij kunnen!

You May Also Like

DS4 komt als mooie cross-over

Oui monsieur Op Bugatti na halen we maar zelden een wagen van Franse makelij ...

Win jij een een unieke, op maat gemaakte Porsche-ervaring op circuit?

Waag je kans! Ben je gepassioneerd door autoracen? Heb je al ervaring met een ...

Japanner met een Italiaans tintje: Suzuki Misano EV Concept

Het beste van twee werelden… Met een Japanner kan je niet veel verleerd doen ...