BMW rolt de spierballen met exclusieve XM Label Red

Eentje om de toerenteller (af en toe) tegen het rood aan te jagen

Om de 50ste verjaardag van BMW M te vieren zijn er afgelopen jaar wel wat nieuwe modellen gelanceerd. Eén van de hoogtepunten was de BMW XM, Een plug-inhybride SUV dat mag gecategoriseerd worden als het krachtigste productiemodel ooit voor BMW en daarbovenop ook het eerste model, sinds de heerlijke M1, dat niet gebaseerd is op een reeds bestaand model.

En omdat ‘krachtigste’ nog net niet krachtig genoeg is, doen ze er met deze tot 500 exemplaren gelimiteerde versie, Label Red genaamd, nog een extra schepje bovenop. Zo wordt deze volgens BMW
“krachtigere, exclusievere en extravagantere” XM gevoed met dezelfde aandrijflijn maar gaat het vermogen van de V8 naar 585 pk. Gecombineerd met de hulp van de elektromotor geeft dit maar liefst een piekvermogen van 748 pk, oftewel zo’n 95 galopperende paardjes meer voor deze BMW XM Label Red. Het koppel neemt met 200 Nm toe en doorbreekt zo de magische grens van 1.000 Nm.

Zoals je al kan vermoeden gaat het Label Red ook gepaard met enkele uiterlijke kenmerken. Zo zien we, uiteraard, enkele nieuwe rode accenten. De BMW XM Label Red zal officieel zijn intrede maken tijdens het autosalon van Shanghai en de productie start in augustus. Wie één van de 500 exemplaren wil bemachtigen zal op vrijdag 28 april snel een bezoekje moeten brengen bij de lokale BMW-dealer want vanaf dan zullen de orderboeken opengaan.

 

You May Also Like

Jeep Gladiator is de pick-up die wij willen

Pick-ups zijn in… Je kan er in het straatbeeld niet omheen. Waar de rekels ...

MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 24 Hours of Spa

Wij zijn er weer bij De 24 uur van Spa-Francorchamps is een jaarlijkse race ...

MenStyle on Tour: Mini Autosalon bij Porsche, Bentley en Lamborghini

Dreamcars spotten… Geen autosalon dit jaar. Wat voor ons telkens één van de hoogtepunten ...