De 4X4 Jeep dag staat in teken van “Trail Rated”

Een 4X4 feest op de 4e dag van de 4e maand…

Vandaag is het de Jeep 4X4 dag, de jaarlijkse viering van het iconische merk dat staat voor vrije meningsuiting en fysieke vrijheid op ‘alle terrein’ vlak. Deze Jeep 4X4 dag is ondertussen aan de vijfde jaargang toe en wordt gehouden de 4e dag van de 4e maand en wordt geapprecieerd door de Jeep-eigenaars waar ook ter wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The Jeepers are out for a ride #jeepers #jeep #wrangler #countryside #countryroads #takemehome #fun #carblogger #fourwheeldrive #offroad #car

Een bericht gedeeld door Whatmatters (@whatmattersformen) op

Deze dag eert de uitvinding van Jeep van het SUV-concept en haar 80 jaar aan evolutie en innovatie die daarop volgden, in al die tijd staat het merk synoniem voor ‘alle terrein’ avonturen, en ook voor de essentie op het vlak van vrijheid, avontuurlijke spirit en de capaciteit om alle mogelijke obstakels te overwinnen.

Dit jaar concentreert de Jeep 4X4 dag zich op de visie « Go anywhere, Do anything » een knipoog naar het « Trail Rated » label, een eerbetoon aan de meest terreinvaardige modellen binnen het gamma Jeep. Om deze certificatie te bekomen wordt elk Jeep-model tot het uiterste gedreven om de prestaties op vijf belangrijke domeinen te evalueren : tractie, doorwaadbaarheid, wendbaarheid, wieluitslag en bodemvrijheid. Enkel en alléén wanneer een Jeep-model op briljante wijze voor al deze testen slaagt wordt deze certificatie toegekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Whatmatters (@whatmattersformen) op

Zelfs in deze huidige moeilijke omstandigheden waarin onze drang naar avontuur sterk wordt beperkt viert het merk deze 4X4 dag in de spirit om de band met zijn community nog te intensifiëren, door middel van het delen van positieve vibes. Op al haar sociale netwerken biedt het merk Jeep aan de « Jeepers » de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende indoor challenges, uiteraard in pure Jeep stijl. Het is een bezoek waard op de Facebook en Instagram pagina’s van Jeep Europe. De hashtags #4x4Day en #stayofftheroad zullen je rond de oren vliegen.

Wat betekent nu eigenlijk « Trail Rated » ? Wel, dit zijn de vijf « Trail Rated » kenmerken

TRACTIE
De 4×4 Jeep met de homologatie « Trail Rated » beschikken over een reeks 4×4 systemen die beantwoorden aan een hele reeks uitdagingen op alle terrein vlak en in alle rijcondities. De gehomologeerde aandrijving « Trail Rated » zorgt ervoor een directionele voorwaartse beweging te handhaven in sneeuw, ijs, zand en modder. Deze testen op het vlak van aandrijving houden onder meer de tractie op gladde en gedegradeerde ondergronden in (regen, modder, sneeuw) alsook op steile hellingen.

DOORWAADBAARHEID
De 4×4 Jeep met de homologatie « Trail Rated » zijn uitgerust met een elektrische specifiek ontwikkelde dichtingen en koetswerk en een verhoogde luchtinlaat om het rijden in rivieren of overstroomde gebieden mogelijk te maken.

WENDBAARHEID
De 4×4 Jeep met de homologatie « Trail Rated » beschikken over de capaciteit om zich op heel nauwe doorgangen te begeven, om noodsituaties te vermijden en om esthetische schade te vermijden dankzij een hyper nauwkeurige directie en geoptimaliseerde wielbasis. Hoe kleiner de draaicirkel, hoe wendbaarder het voertuig, en dus in staat om heel nauwe wegen en bochten te manoeuvreren.

WIELUITSLAG
Alle wielen op de grond houden helpt om het voertuig in beweging te houden. Als één of meerdere wielen omhoog worden gebracht, laat een goede wielarticulatie toe dat de andere wielen het contact met de bodem langer aanhouden, wat een maximale grip op dat moment garandeert. De ophanging « Trail Rated » verbetert de alle terrein prestaties door de flexibiliteit, de articulatie van de assen en de vering van de wielen, en zorgt ervoor dat de banden grip hebben, zelfs op steile ondergronden.

BODEMVRIJHEID
De 4×4 van Jeep worden getest om obstakels te overbruggen, en deze criteria omvatten ook de bodemvrijheid, de aanvals-, vertrek- en overschrijdingshoek om de moeilijkste terreinen aan te gaan, zoals rotsen en oneffen wegdekken.

Fotos: Whatmatters/Jeep Belux

You May Also Like

Een week voor de lancering zijn eerste foto’s Audi e-Tron GT gelekt

Die sociale media toch… Een week voor het onthullingsdoek van de Audi e-Tron GT ...

Dit is de nieuwe BMW 5-Reeks, inclusief de BMW i5

In de lijn der verwachtingen Daar waar BMW de laatste jaren wel eens durfde ...