Sleutel van je Bugatti kwijt? Dat is dan 12.500 euro!

Peanuts…

Wie van ons heeft er al eens niet lang gezocht naar zijn autosleutels? Of heeft de sleutels bovenop het dak laten liggen na een tankbeurt om ze een uur nadien 100 meter verder platgereden terug te vinden? In dat laatste geval en uit eigen ondervinden… 350 euro en je krijgt nieuwe sleutels voor je Porsche 911 Carrera 4S en dan mag je al blij zijn dat je geen Bugatti Chiron als ‘daily’ hebt.

Dat ondervond Steve Hamilton, één van Amerika’s grootste bandenmarchand en een man die een collectie wagens heeft waar je als gast alleen maar van kan dromen. Hij verloor de  ‘Speed Key’ van zijn Bugatti Chiron, een grapje dat hem uiteindelijk 13.547 dollar, omgerekend 12.478 euro kostte.

Nu ok, als je een Bugatti kan betalen, zal je ook wel geen problemen hebben met een factuur van een kleine 12.500 euro. En daar blijft het niet bij natuurlijk. Hoeveel het onderhoud van een Bugatti dan wel kost? Een oliewissel 22.000 euro, een setje goed rubber 38.000 euro en heb je een sterretje groter dan een munt van 2 euro in de ruit en moet deze vervangen worden, 55.000 euro.

Hier een kort overzicht…

Cover: Bugatti

You May Also Like

MenStyle Weekend Tip: 10e ANTWERP CLASSIC CAR EVENT

ANTWERP CLASSIC CAR EVENT viert 10e jubileum Meer dan 1.000 classic cars en oldtimers ...

Eindelijk, hier is de nieuwe Porsche 911 GT3

Ook de 992-generatie is er nu met een GT3 Na de coupé, cabrio, Targa ...

Italiaans raspaard gaat komende zomer topless

Zoals we een knappe Italiaanse wel meer graag hebben, niet?  Terwijl het volop ‘herfst’ ...