Louis Vuitton strikt Pharrell Williams als artistiek directeur

En of ze ‘Happy’ zijn

Het luxemerk Louis Vuitton heeft voor zijn mannencollectie een nieuwe artistiek directeur, niemand minder dan muzikant en notoir stijlicoon Pharrell Williams. Hij volgt zo Virgil Abloh op die in 2021 overleed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Het was de Franse krant Le Figaro en The Wall Street Journal die het nieuws als eerste lekten en het duurde niet lang alvorens Louis Vuitton dit dan ook zelf bekend maakte op Instagram. Hij zal zijn eerste collectie in juni voorstellen. ‘Ik ben blij om hem weer thuis te verwelkomen’, aldus Pietro Beccari, de CEO van Louis Vuitton waarmee Pharell, die eerder door het mannenblad Esquire al tot ‘best geklede man ter wereld werd gekroond, in 2004 en 2008 al samenwerkte.

Louis Vuitton, die met Pharrell een verlengstuk zien van Ablohs werk, noemt Williams bij zijn aanstelling een ‘visionair’ en bruggenbouwer tussen muziek, kunst en mode. Wat Abloh en Williams met elkaar gemeen hebben? Hun voorliefde voor streetwear en skateboarden. Het zou ons dus niet verbazen mochten deze invloeden niet terug te vinden zijn in volgende collecties. Wij zijn alvast benieuwd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Louis Vuitton (@louisvuitton)

Cover: Stories Instagram Louis Vuitton

 

You May Also Like

Op huizenjacht met knapperd Leylah Alliet (Interview)

Wie ons al langer volgt, is ongetwijfeld de knappe Leylah Alliet, ooit Eerste Eredame ...

Mister C., een welbespraakte lefgozer die deelneemt aan de Red Bull Trans Siberian Extreme

We hebben al veel interviews gedaan met ambitieuze lefgozers maar na vandaag hebben we ...