Slim wijn kopen doe je zo

Er is enorm veel keus wanneer het gaat om wijn en de ene wijn is nog lekkerder dan de ander. Maar hoe kies je de wijn die je wil? En wat is handig wanneer je een voorraad wijn in wil slaan voor die onverwachte visites, borrels en verjaardagen?

Bepaal je smaak

Weet je eigenlijk wel welke wijn je lekker vindt? Zo ja, dan kun je direct op zoek gaan naar de wijn waar je van houdt. Heel fijn, maar tegelijk een valkuil, want op die manier ontdek je nooit nieuwe wijnen en heb je geen idee welke wijn je misschien nog veel lekkerder vindt. Het is altijd goed om een brede smaak te ontwikkelen op het gebied van wijn. Niet alleen handig op verjaardagen, maar ook in een restaurant om mooie wijn en spijs combinaties te maken en te ervaren. 

Zorg voor genoeg keuze

Vooral wanneer je wijn uit moet zoeken voor een borrel of verjaardag is het slim om genoeg verschillende wijnen in huis te hebben. Smaken verschillen immers. De ene gast houdt van een frisse en strakke witte wijn, terwijl een ander liever gaat voor een volle en in houten vaten gerijpte wijnen. Binnen de wereld van zowel witte als rode wijnen, is er een enorm scala aan mogelijkheden. Dan biedt een wijnpakket uitkomst. In een wijnpakket zitten namelijk verschillende wijnen die geselecteerd zijn op druif, land, smaak of regio. Ideaal dus voor de ontdekkende wijnliefhebber of voor een feestje.

Slim inslaan

Heb je gevonden wat je zoekt? Ga dan de wijn bestellen. Online zijn vaak goede wijn aanbiedingen te vinden. Het voordeel is ook dat er onder de producten vaak ook vergelijkbare producten staan. Handig voor wanneer iets niet op voorraad is of je ook andere wijnen van dezelfde druif of uit hetzelfde gebied wil kopen. Koop je verschillende wijnpakketten, dan heb je niet alleen genoeg wijn in huis, maar ook nog eens genoeg om uit te kiezen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten.

Wijn bewaren

Het fijne aan wijn, is dat het niet zo snel over datum gaat. Natuurlijk kun je de ene wijn langer bewaren dan de andere wijn, maar over het algemeen gaan de wijnen die je koopt echt nog wel een tijdje mee. Geen probleem dus om even wat meer wijn te kopen en die ergens neer te zetten voor het geval dat. Zorg wel dat je de wijn liggend, vooral in het geval van wijnen met kurk, en op een koele en donkere plek bewaard. Laat je de wijn in de doos, dan is alleen een koele plek voldoende. Heb je geen kelder? Kies dan voor een ruimte met de meest constante en meest koele temperatuur. 

Foto’s: Pixabay

You May Also Like

Eindelijk! Netflix dropt eind deze maand alle seizoenen “24”

We hebben een afspraak met onze sofa! Naast het feit dat we vanaf 8 ...

MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven… We kunnen het niet ontkennen… ...