Onze vijf favorieten van Watches & Wonders Geneva

Dit was Genève

Watches & Wonders is verreweg het grootste evenement in de horlogesector. Quasi elk merk komt er zijn nieuwste creaties presenteren en laten zien wat de nieuwste trends zijn. Het duurste exemplaar dat het levenslicht zag eind maart, begin april was de ‘Billionaire Timeless Treasure‘ van Jacob & Co.. Die kostte maar liefst 20.000.000 dollar. Maar wat zijn de grootste ontdekkingen van het jaar volgens ons? Wél, uit 48 merken was het voor ons niet makkelijk een keuze te maken en duurde het een, euh, ’tijdje’ voor we er effectief vijf geselecteerd hadden. Hier zijn ze! 

1 Frederique Constant Classic Tourbillon Manufacture

De Classic Tourbillon Manufacture is gelanceerd ter ere van het 35-jarig bestaan van het Zwitserse horlogemerk én ter ere van de eerste deelname van het horlogehuis aan de horlogebeurs ‘Watches & Wonders’.

Frederique Constant werd in 1988 opgericht door het Nederlandse koppel Aletta en Peter Stas. Nu 35 jaar later is Frederique Constant een wereldwijd bekend en erkend horlogehuis. In relatief korte tijd heeft Frederique Constant zich serieus weten te positioneren in het premium– tot high-end watchmaking landschap wetende dat het meeste van haar concurrenten zich al meer dan 100 jaar in het landschap bewegen.

De Classic Tourbillon Manufacture is een classic design voor heren en heeft een kast van 18-karaats roségoud in 39mm. Het tot 150 gelimiteerde en genummerde horloge kent een prijs van 25.995 euro.

2 Alpina Watches Alpiner Extremes 

Ter ere van het 140-jarig bestaan van Alpina Watches én ter ere van ook hier de eerste deelname van het horlogehuis aan de horlogebeurs ‘Watches & Wonders’, lanceert het Zwitserse horlogehuis de ‘Alpiner Extreme’ serie.

De Alpiner Extreme serie bevat twee lanceringen: de Alpiner Extreme Automatic en de Alpiner Extreme Automatic Regulator. De grote primeur, is dat 3 van de modellen zullen worden voorzien van een geïntegreerde stalen band, en hebben ze een diameter van 41mm x 42,5mm. Daarnaast zal elk model van de serie worden gelanceerd met een robuuste stalen behuizing. Zoals we van Alpina Watches gewend zijn, zijn de horloges anti-magnetisch, waterdicht, van roestvrijstaal en shockbestending: weerbaar dus voor de meest extreme activiteiten.

Deze nieuwe modellen zullen worden verkocht aan 1.995 en 2.450 euro.

3 Tag Heuer Carrera ‘Glassbox’

Tag Heuer viert dit jaar de 60ste verjaardag van zijn vlaggenschip Carrera en dat vieren ze met de nieuwe “glassbox” Carrera. De met een zwarte wijzerplaat en zilveren subdials uitgeruste horloge maakt gebruik van een slimme glazen koepel om de cijfers rond de rand beter leesbaar te maken. Het geeft het horloge een mooi compact gevoel om de pols in vergelijking met andere, omvangrijkere race-horloges.

Deze nieuwe chronograaf is geïnspireerd op een horloge uit de jaren ’70 dat onder verzamelaars bekend staat als de “glassbox” vanwege de grote saffier (het doorzichtige stuk dat de wijzerplaat beschermt) die net boven de wijzerplaat uitsteekt. Het is een klein detail dat de kenners zal aanspreken. Kostprijs? 6.500 euro.

4 Rolex Oyster Perpetual GMT-Master II 

Een icoon onder de horloges en iets waar elke man van droomt is een Rolex GMT-Master II of het nu in Pepsi-, Coca-Cola- of Batman-kleuren is. Dit jaar is de Oyster Perpetual GMT-Master II verkrijgbaar in twee nieuwe versies, een gele Rolesor, die Oysterstaal en geel goud combineert, en één volledig in het edelmetaal, en is nog altijd even betrouwbaar, gegarandeerd waterdicht tot een diepte van 100 meter.

Vanafprijs van deze nieuwe versie? 16.450 euro.

5 Oris ProPilot X Kermit Edition

Fans van ‘The Muppets’, tegenwoordig in eigendom van Disney, en meer bepaald Kermit gaan hier wel hun gading vinden met deze Oris ProPilot X Kermit Edition. Voor elke dag van de maand, behalve één, lijkt het horloge op een standaard ProPilot X, op de felgroene wijzerplaat van Kermit na. Maar op de eerste van de maand siert het gezicht van Kermit het datumwiel in plaats van de datum. Iets wat sowieso een lach op het gezicht tovert. De prijs van de Oris ProPilot X Kermit Edition is 4.600 dollar, omgerekend nu zo’n 4.200 euro.

You May Also Like

Op vakantie? Dat kan ook met deze Peugeot Voyages-koffers

Een Valentijnscadeautje?  Sinds 1810 ontwerpt en creëert PEUGEOT ingenieuze objecten om het dagelijks leven ...

Maak kans op een gratis boeket of een ander cadeautje

Een geweldige zomer? Daar hoort een barbecue, een goed flesje wijn en aangenaam gezelschap ...

Trend: Studenten kiezen massaal voor refurbished iPhones

Een bewuste keuze… Wij geven het toe…sinds de lancering van de iPhone 3 hebben ...