Lynk & Co’s extravagante hoofdkantoor is ontworpen om te inspireren

Het mobiliteitsmerk Lynk & Co wil allesbehalve traditioneel zijn

Wanneer je langs het hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg komt, zie je waarom. Met gedurfde, vreemde en waanzinnig geïnspireerde interieurs is het ontworpen om de creatieve geesten te laten ontspruiten.

Als de onbeschofte rebel van de auto-industrie wil Lynk & Co de dingen … anders doen. Kijk anders maar eens naar één van hun laatste geopende clubs, in Barcelona. Het hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, is daarop geen uitzondering. Als je het brutale hoofdkantoor binnenkomt, word je meteen getroffen door de buitengewone esthetiek. De ruwe betonnen vloer, de gestippelde zitbank, het gigantische lachende gezicht dat uit de muur springt. En helemaal achterin – de 01 auto. Het is een creatieve mix van het ruwe en het verfijnde, met een constant verrassingselement.

“Lynk & Co is van plan om de auto-industrie te omverwerpen, niet om zich aan te passen. Een saai kantoor is uit den boze. Het moet wow zijn! Als we niet op een afwijkende manier leven en werken, zijn we niet trouw aan het merk. Het draait allemaal om eerlijkheid en authenticiteit. We moeten trouw blijven aan de visie, en die moet in alles doordringen, van het aanbod tot het kantoor. Ik denk dat ons designteam zichzelf heeft overtroffen”, zegt Alain Visser, CEO van Lynk & Co.

Fout op de juiste manier
“Urban traces” was een mantra voor het designteam van Lynk & Co en het Gothenburgse Local New Order Arkitektur bij het kiezen van duurzame materialen, het uitzoeken van het hergebruikte kantoormeubilair en het creëren van het interieur. De ruimtes werden ontworpen om als doorleefd aan te voelen. Alsof ze al een geschiedenis hebben. En in zekere zin hebben ze dat ook.

Bij het plaatsen van de betonnen muren zei het team tegen de vakmannen dat ze hun metingen en aantekeningen op de muren moesten achterlaten en moesten stoppen voordat ze klaar waren. Als je nu naar de muren kijkt, zie je nog steeds sporen van het ontwerpproces. En daar gaat het om. Dingen anders doen om de creatieve geesten die er werken te inspireren.

“Bij het uitzoeken van de vloer voor het gebouw werkten we echt op de zenuwen van de aannemer. Welke vloer ze ons ook lieten zien, het was te netjes. Te mooi. We wilden ruw. En toen ze ons meenamen naar een loods om te laten zien hoe een mislukte betonvloer eruitzag, werden we verliefd. Voor hen was het verkeerd. Voor ons was het fout op de juiste manier,” zegt Alain Visser.

Het interieur is ontworpen door Lynk & Co’s eigen designteam en New Order Arkitektur, en de kunst is gemaakt door de Zweedse kunstenaar EKTA. Het werd onlangs bekroond met goud voor het beste interieurontwerp bij de Architecture Collection Awards.

You May Also Like

Brabus Rocket 900…dé gezinswagen voor stoere papa’s

Fasten your seatbelts… Wat Als? Je tien AMG GT 4-Door Coupé’s onder handen laat ...

MINI verwelkomt fans in Zolder op 22 mei voor vijfde MINI Fan & Track Day

Wie is erbij? Drie jaar nadat MINI op het Circuit van Zolder meer dan ...

Een eerbetoon aan Ken Block

RIP held!  De autosportwereld stond afgelopen maandag even stil toen het nieuws bekend raakte ...