Porsche Cayenne Coupé ‘Performance’ pakt nieuw Ring-record (Video)

En zet met een droge 7.38,925 zo zijn neefje uit Ingolstadt op plaats 2…

De plaats waar de spierballen rollen tussen autoconstructeurs? De Nordschleife van de Nürburgring. Hier worden de mannen van de jongens gescheiden en gaan ze op zoek naar die enkele tienden om records van elkaar af te snoepen. Hoewel, tienden? Met zo’n dikke 3,5 seconden spreken we over heel veel tienden. Zo rondde Porsche Cayenne Coupé ‘Performance’ testrijder Lars Kern een ‘rondje’ ring in een tijd van 7.38,925. Een nieuw SUV-record dat de 7.42,253 van Audi met zijn RS Q8, die we eerder hier al eens testten, aan diggelen rijdt.

De Porsche Cayenne Coupé ‘Performance’ hebben we nog niet kunnen testen. Logisch ook want die moet eigenlijk nog onthuld worden. Wat we er, tussen alle geruchten door, al wel over weten? Dat het vermogen van de 4-liter biturbo wordt aangespekt met 90 pk en dat dit betekent dat er ondertussen zowaar 640 volbloed raspaarden (en goed voor 850 nM trekkracht) onder de motorkap huizen.

Verder zien we aerodynamische aanpassingen die zorgen voor een betere koeling, downforce en stabiliteit. Het geheel is ook wat lichter waardoor deze krachtpatser net geen 2,2 ton op het asfalt brengt. U leest het goed, 2,2 ton. Wie vijftien jaar geleden zie dat je met 2,2 ton een rondje Nordschleife afhaspelde in 7.38 reed je direct naar een psychiatrisch ziekenhuis wegens ’te zot voor woorden’… maar kijk..

You May Also Like

Dit is de best verkochte Porsche van het moment

Neen, niet de 911! We dachten dat we het nooit zouden moeten zeggen maar ...

Alfa Romeo 4C gaat eruit met een knaller, de 4C Spider 33 Stradale Tributo

De laatste 33… Het heeft niet mogen zijn maar de stekker uit de Alfa ...

Primeur op Spa-Francorchamps: Audi e-tron GT

Wat een weekend! Afgelopen weekend vond de 24u van Spa-Francorchamps plaats. Helaas zonder publiek ...